Barackos túrótorta 4. - esküvői
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
24 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
13g víz0 kcal
A bevonathoz
Összesen
802
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
150g víz0 kcal
A bevonathoz
Összesen
9599
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
9.4g tojás12 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
A krémhez
-
14.2g tehéntúró21 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
14.2g növényi tejszín36 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
11.3g őszibarack konzerv8 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
4.3g víz0 kcal
A bevonathoz
Összesen
273
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
802
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 239 g
Zsír
-
Összesen 390.2 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6030.6 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1781 mg
-
Nátrium 941 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1242.8 g
-
Cukor 1027 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1333 micro
-
β-crypt 370 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1632 micro
Összesen
9599
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
18 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
A krémhez
-
0.5 kg tehéntúró
-
20 dkg cukor
-
0.5 l növényi tejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
40 dkg őszibarack konzerv
-
20 g zselatin
-
1.5 dl víz
A bevonathoz
Elkészítés
A piskótához
- 6 tojásból piskótát készítünk. (Én egyben szoktam feverni a tojásokat habnak a cukorral, majd ha szép habos a tészta óvatosan beleforgatom a lisztet.)
- Ezt vajazott-lisztezet 24 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Aki nem biztos benne, hogy jó-e, tűprobával elenőrizheti.
- Míg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt a cukorral, áttörjük a túrót, belereszeljük a citromot, majd bele is facsarjuk a levét. Összeforgatjuk a tejszín felével és belecsorgatjuk a forró vízben feloldott zselatint, ezután jöhet a többi tejszín.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk vízszintesen és beletöltjük a krémet. Ha esetleg kicsit lágyra sikerült a krémünk, be kell rakni kis időre a hűtőbe, hogy szilárduljon meg és csak ezután töltjük. Mikor rákentünk egy réteg krémet beledaraboljuk a tetszés szerinti mennyiségű barackot, erre rá a piskóta, újra krém és barack, megint piskóta és a tetejére csak krémet rakunk, hogy ne száradjon ki a hűtőben.
- Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Ha kellő ideig pihent a tortánk, szépen el simogatjuk a krémet, hogy sima legyen és csak ezután vesszük elő a marcipánt.
- A marcipánt mindig jól át kell gyúrni, hogy puhuljon. Ezután kezdhetjük nyújtani átszitált porcukron, ugyanúgy, mintha tészta lenne. Ha szép vékonyra sikerült kinyújtani, akkor óvatosan feltekerjük egy sodrófára és szépen ráteríjük a tortára. Ilyenkor olyan fodros, mint egy terítő, de ezt kézzel szépen szét lehet igazgatni, simogatni. Ha ez is megvan, akkor óvatosan körbevágjuk egy éles késsel.
- Innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan díszíti tovább a tortát:).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 21372
- Feltöltés dátuma: 2010. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortát egy kedves barátom esküvőjére készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett és tetszett.