r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 4. - esküvői

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos túrótorta 4. - esküvői
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 9599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    390.2 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6030.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.8 g
  • Cukor
    1027 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 9599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásból piskótát készítünk. (Én egyben szoktam feverni a tojásokat habnak a cukorral, majd ha szép habos a tészta óvatosan beleforgatom a lisztet.)
  2. Ezt vajazott-lisztezet 24 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Aki nem biztos benne, hogy jó-e, tűprobával elenőrizheti.
  3. Míg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt a cukorral, áttörjük a túrót, belereszeljük a citromot, majd bele is facsarjuk a levét. Összeforgatjuk a tejszín felével és belecsorgatjuk a forró vízben feloldott zselatint, ezután jöhet a többi tejszín.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk vízszintesen és beletöltjük a krémet. Ha esetleg kicsit lágyra sikerült a krémünk, be kell rakni kis időre a hűtőbe, hogy szilárduljon meg és csak ezután töltjük. Mikor rákentünk egy réteg krémet beledaraboljuk a tetszés szerinti mennyiségű barackot, erre rá a piskóta, újra krém és barack, megint piskóta és a tetejére csak krémet rakunk, hogy ne száradjon ki a hűtőben.
  5. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Ha kellő ideig pihent a tortánk, szépen el simogatjuk a krémet, hogy sima legyen és csak ezután vesszük elő a marcipánt.
  7. A marcipánt mindig jól át kell gyúrni, hogy puhuljon. Ezután kezdhetjük nyújtani átszitált porcukron, ugyanúgy, mintha tészta lenne. Ha szép vékonyra sikerült kinyújtani, akkor óvatosan feltekerjük egy sodrófára és szépen ráteríjük a tortára. Ilyenkor olyan fodros, mint egy terítő, de ezt kézzel szépen szét lehet igazgatni, simogatni. Ha ez is megvan, akkor óvatosan körbevágjuk egy éles késsel.
  8. Innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan díszíti tovább a tortát:).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21372
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy kedves barátom esküvőjére készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett és tetszett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...