Barackos-túrós kocka Mara konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Töltelékhez
-
3g búzadara9 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
167g sárgabarack74 kcal
-
28 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
683
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Töltelékhez
-
15g búzadara54 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
167 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
4104
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tésztához
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
Töltelékhez
-
0.6g búzadara2 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
10.4g tehéntúró15 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
41.5g sárgabarack19 kcal
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
-
4.1g víz0 kcal
Összesen
171
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 218.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 1853 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
683
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.7 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3856.2 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.5 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 1275 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 11117 micro
-
β-crypt 977 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
Összesen
4104
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
2 ek tejföl
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál sütőpor
-
5 dkg porcukor
Töltelékhez
-
1 púpozott ek búzadara
-
2 dl tej
-
10 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
25 dkg tehéntúró
-
3 db tojásfehérje
-
1 kg sárgabarack
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 dl víz
Elkészítés
Tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és 24x22-es sütőpapiros tepsibe tesszük.
- A búzadarát a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- A tojások fehérjét 2-3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
- A kihűlt darához hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
- A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
- A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
- 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x22
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14154
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Friss sárgabarackból készült, de kompóttal is nagyon finom.