r
Nosalty Logó

Barackos túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarixa
Barackos túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8973 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1779 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    374 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojásfehérjéhez az óvatosan adagolt liszttel és sütőporral. Jól összedolgozzuk.
  2. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  3. A túrót szitán áttörjük, vagy robotgéppel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a felvert tejszínhabot és a mazsolát.
  4. A kihűlt tortalapra rákanalazzuk a túrókrémet, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Szeletelt barackot rárakjuk, zselatinnal leöntjük, és amint megdermedt a zselatin, tejszínhabbal és csokiöntettel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20516
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos túrókrémtorta
Klarixa 22 recept

Ezzel a süteménnyel a páromat bármikor le tudom venni a lábáról.:)

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...