r
Nosalty Logó

Barackos-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Barackos-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3274 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7346.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2197 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1829.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    19646 micro
  • β-crypt
    1885 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2659 micro
Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Elkészítés

A pitéhez

  1. A túrót 1 tojással, a 8 ek tejjel és a 8 ek olajjal, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy 35*40 cm-es tepsit egyenletesen befedjen.
  3. A 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük (én külön-külön csináltam), majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a habokat tojássárgájához keverjük. Az így kapott masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. Forró sütőben 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35*40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25352
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Aki nem szereti a barack héját, forrázza le, és egyből hideg víz alá tegye, így könnyen lejön a héja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A barátnőméknél egy 100 éves újságban akadtam erre a receptre, és annyira megtetszett, hogy kiírtam, és a hétvégén már el is készítettem. Nekünk nagyon ízlik!

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...