Barackos-mákos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pitéhez
-
321g sárgabarack143 kcal
-
8g mák44 kcal
-
83g sovány túró78 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
13g tej7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A tetejére
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
917
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pitéhez
-
1925g sárgabarack859 kcal
-
50g mák263 kcal
-
500g sovány túró470 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
80g tej45 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
A tetejére
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
5509
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pitéhez
-
52.1g sárgabarack23 kcal
-
1.4g mák7 kcal
-
13.5g sovány túró13 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g habtejszín8 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
0.4g porcukor1 kcal
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.5 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 3274 micro
-
β-crypt 314 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
917
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.8 g
Zsír
-
Összesen 157.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7346.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 2197 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 3023 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 861 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 1829.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2308 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 340 micro
-
β-karotin 19646 micro
-
β-crypt 1885 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2659 micro
Összesen
5509
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A pitéhez
-
5 dkg mák
-
50 dkg sovány túró
-
4 db tojás
-
8 ek tej
-
8 ek napraforgó olaj
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
só ízlés szerint
-
1 dl habtejszín
A tetejére
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A pitéhez
- A túrót 1 tojással, a 8 ek tejjel és a 8 ek olajjal, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy 35*40 cm-es tepsit egyenletesen befedjen.
- A 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük (én külön-külön csináltam), majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a habokat tojássárgájához keverjük. Az így kapott masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyenletesen elosztjuk.
- Forró sütőben 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35*40
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25352
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.
Ajánló
Aki nem szereti a barack héját, forrázza le, és egyből hideg víz alá tegye, így könnyen lejön a héja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
A barátnőméknél egy 100 éves újságban akadtam erre a receptre, és annyira megtetszett, hogy kiírtam, és a hétvégén már el is készítettem. Nekünk nagyon ízlik!