r
Nosalty Logó

Barackos-mákos sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a-édrienn
Barackos-mákos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pitéhez

A tetejére

917
Kalória
30g
Fehérje
143.5g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
305g
Víz
138.5g
Koleszterin
10.1g
Rost
68.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pitéhez

A tetejére

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3274 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7346.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2197 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1829.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    19646 micro
  • β-crypt
    1885 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2659 micro
Összesen 5509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. A túrót 1 tojással, a 8 ek tejjel és a 8 ek olajjal, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy 35*40 cm-es tepsit egyenletesen befedjen.
  3. A 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük (én külön-külön csináltam), majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a habokat tojássárgájához keverjük. Az így kapott masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. Forró sütőben 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35*40

A barátnőméknél egy 100 éves újságban akadtam erre a receptre, és annyira megtetszett, hogy kiírtam, és a hétvégén már el is készítettem. Nekünk nagyon ízlik!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!