Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
17g tojássárgája54 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0 kcal
-
8g tej5 kcal
-
12 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
14 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
6 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
Az összeállításhoz
-
25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
3g tej1 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
2 kcal
Összesen
406
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
200g tojássárgája644 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vérnarancs aroma0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
600g tej336 kcal
-
600g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
Az összeállításhoz
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g tej17 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
23 kcal
Összesen
4859
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
6.3g tojássárgája20 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.6g vérnarancs aroma0 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
5.6g vaníliás pudingpor22 kcal
-
1.4g epres pudingpor5 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
18.8g víz0 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
12.6g tojásfehérje7 kcal
Az összeállításhoz
-
13.2g őszibarack konzerv9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.1g étcsokoládé17 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
153
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
406
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124 g
Zsír
-
Összesen 130.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7503.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 2137 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 2571 mg
-
Nátrium 2175 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 781.8 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1435.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 990 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 1683 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 1623 micro
-
β-crypt 424 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2391 micro
Összesen
4859
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 db tojássárgája
-
20 ml vérnarancs aroma
-
1 dl tej
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
6 dl víz
-
10 ml vaníliaaroma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 db tojásfehérje
Az összeállításhoz
-
fahéj ízlés szerint
-
100 g étcsokoládé
-
3 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.
- A sárgájukat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 ek cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.
- Kenjünk ki egy nagyobb magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a masszát, és 10 percet nagy lángon, majd még olyan 40 percet kis lángon sül, tűpróbáig.
- Közben megcsinljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 cs pudingport, 13 ek cukrot, egy kis vanília aromát és 2 cs vanilin cukrot.
- Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és besűrösödésig keverjük folyamatosan.
- Majd a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.
- A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 ek-val vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.
- 100 g étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 ek tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 ek krémet.
- Ha megsült a psikóta vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
- Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.
- A tetejét szórjuk meg kakaóporral (én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni torta csipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam. Dísznek rokokót tettem a közepébe.
- Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!
- Tepsi mérete: 45*33*12
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4868
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Tavaszi vendégvárónak szántam, egy frissítő könnyed édességnek. Bejött! :) Képek a készítés menetéről itt.