r
Nosalty Logó

Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából

NS
Barackos krémes Habcsók Mézi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

406
Kalória
10.3g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
119.6g
Víz
184g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2137 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    2175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    781.8 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    1683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2391 micro
Összesen 4859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a fehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket rakjuk félre, hűtőbe.
  2. A sárgájukat verjük fehéredésig habverővel, s közben adjuk hozzá a 8 ek cukrot. Öntsük hozzá az aromát, a tejet, az olajat, a csipet sót, aztán szitáljuk bele a lisztet és a sütőport is, végül homogénné keverjük el.
  3. Kenjünk ki egy nagyobb magas falú tepsit, lisztezzük is ki, majd öntsük bele a masszát, és 10 percet nagy lángon, majd még olyan 40 percet kis lángon sül, tűpróbáig.
  4. Közben megcsinljuk a süti jellegzetességét, a krémet. Mérjünk ki 6 dl tejet és 6 dl vizet, öntsük össze, és a felét rakjuk fel melegedni. A másik feléhez adjuk hozzá az 5 cs pudingport, 13 ek cukrot, egy kis vanília aromát és 2 cs vanilin cukrot.
  5. Csomómentesre keverjük el, erre egy villa a legpraktikusabb. Majd öntsük a melegedő folyadékhoz, és besűrösödésig keverjük folyamatosan.
  6. Majd a tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük egy nagyobbacska tálban. Ha már picit hűlt a puding, spatulával egyengessük bele a tojáshabot.
  7. A barackot vágjuk kis szeletekre, szórjuk meg egy kis fahéjjal, s a krémből 3 ek-val vegyünk ki, s keverjük a barackhoz.
  8. 100 g étcsokit olvasszunk fel mikróban 350 W-on 2 percig, majd 3 ek tejet is 2 percig, és locsoljuk meg vele a csokit, s kavarjuk fel, így szépen megolvad a csoki. Ehhez is adjunk 5 ek krémet.
  9. Ha megsült a psikóta vegyük ki, s a barackos krémmel kenjük be.
  10. Erre jön a sima krém egyik fele, egyengessük el. Majd a csokis krémből is kanalazzunk rá, s végül fedjük be a krémünk többi részével. Jó magasan betelíti a tepsit.
  11. A tetejét szórjuk meg kakaóporral (én itt használtam egy tortadíszítő formát, amin keresztül szórtam a porcukot, így szép mintás lett, de erre lehet használni torta csipkét, vagy akár mi is kivághatunk papírból ilyen terítőformát. Helyezzük a sütire, szórjuk rá a kakaóport egy szitán keresztül, majd vegyük le a papírt.) Majd a közepét porcukorral is megszórtam. Dísznek rokokót tettem a közepébe.
  12. Tegyük hűtőbe, és a következő nap lehet szeletelni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Tepsi mérete: 45*33*12

Tavaszi vendégvárónak szántam, egy frissítő könnyed édességnek. Bejött! :) Képek a készítés menetéről itt.

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...