r
Nosalty Logó

Barackos-diós nyers csokitorta

NS
Barackos-diós nyers csokitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

311
Kalória
4.2g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
82.6g
Víz
-
Koleszterin
6g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 2481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    2159 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 2481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Nyers tészta alap

  1. A diót és az aszalt sárgabarackot tíz órán át vízben áztatjuk, majd aprítógépbe tesszük, és kis szüneteket tartva összedolgozzuk. Ha elkészültünk, ízlés szerint mézzel édesítsük a masszánkat (nálam szükséges volt).
  2. Béleljünk ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal, a tésztát kanál segítségével nyomkodjuk egyenletesen az aljára. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokikrémet.

Krém

  1. Az érett avokádókat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, a húsukat kanállal szépen kikanalazzuk egy tálba, hozzátördeljük a banánt, majd botmixerrel pürésítjük. (A masszát áthelyeztem turmixgépbe, és ott folytattam a krém elkészítését, de botmixerrel és kanállal is befejezhetjük.)
  2. A püréhez hozzáadunk a vízből, amiben a barackokat áztattuk.
  3. A kókuszzsírt mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk az avokádós banánkrémhez, kicsit turmixoljuk. A többi alapanyaggal is így járunk el: kakaó, fahéj, stevia, só, turmixolás.
  4. Utoljára a mézet adjuk hozzá, ízlés szerint. Nekem 4 evőkanál hozzáadásával lett elég édes, de valakinek lehet már 2-3 kanál után jó lesz.

Díszítés

  1. A hűtőből kivesszük a torta alapot, a krémet próbáljuk egyenletesen eligazítani rajta. Pár órát hűtsük, kókuszreszelékkel díszítve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 18

Régóta szerettem volna kipróbálni egy nyers desszertet. Barack, dió, méz barátoktól, az alap adott volt, az avokádós csokikrém pedig nem volt kérdéses.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...