r
Nosalty Logó

Barackos-diós nyers csokitorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Barackos-diós nyers csokitorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 2481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    2159 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 2481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Elkészítés

Nyers tészta alap

  1. A diót és az aszalt sárgabarackot tíz órán át vízben áztatjuk, majd aprítógépbe tesszük, és kis szüneteket tartva összedolgozzuk. Ha elkészültünk, ízlés szerint mézzel édesítsük a masszánkat (nálam szükséges volt).
  2. Béleljünk ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal, a tésztát kanál segítségével nyomkodjuk egyenletesen az aljára. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokikrémet.

Krém

  1. Az érett avokádókat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, a húsukat kanállal szépen kikanalazzuk egy tálba, hozzátördeljük a banánt, majd botmixerrel pürésítjük. (A masszát áthelyeztem turmixgépbe, és ott folytattam a krém elkészítését, de botmixerrel és kanállal is befejezhetjük.)
  2. A püréhez hozzáadunk a vízből, amiben a barackokat áztattuk.
  3. A kókuszzsírt mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk az avokádós banánkrémhez, kicsit turmixoljuk. A többi alapanyaggal is így járunk el: kakaó, fahéj, stevia, só, turmixolás.
  4. Utoljára a mézet adjuk hozzá, ízlés szerint. Nekem 4 evőkanál hozzáadásával lett elég édes, de valakinek lehet már 2-3 kanál után jó lesz.

Díszítés

  1. A hűtőből kivesszük a torta alapot, a krémet próbáljuk egyenletesen eligazítani rajta. Pár órát hűtsük, kókuszreszelékkel díszítve kínáljuk.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3404
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Nálam egy napig pihent a torta felszeletelés előtt, de 2-3 napnál többet nem várnék az elfogyasztásával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna kipróbálni egy nyers desszertet. Barack, dió, méz barátoktól, az alap adott volt, az avokádós csokikrém pedig nem volt kérdéses.

Hozzávalók

Nyers tészta alap

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...