r
Nosalty Logó

Barackos brownies mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Barackos brownies mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Lap

Krém

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Lap

Krém

Elkészítés

Lap

  1. A margarint a csokival gőz fölött megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük a kakaóval. Míg olvad a csoki, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit is.
  2. (Ha nincs pucolt és pirított diónk, akkor egy jó fél órával eltolódik a tortánk elkészítésének ideje, de még így is szerintem a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik.) Ledaráljuk a pirított diót, és azt is hozzáadjuk a csokis masszához.
  3. Sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a lapot. Majd hűlni hagyjuk.

Krém

  1. Leszűrjük a barackbefőttet, a gyümölcsöt meg botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot is, és annak függvényében, hogy a habtejszínünk édesített vagy sem, esetleg szánk ízéhez igazítva még édesíthetjük, cukrozhatjuk. Ízlés szerint szerecsendióval, fahéjjal, vaníliaaromával fűszerezzük.
  2. A befőtt (kompót) levében a tasak hátulján lévő utasítás szerint feloldjuk a zselatint. Míg a szemcsék feloldódnak, felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Ehhez adjuk a feloldódott zselatint is.
  3. A kihűlt lapot vékonyan bekenjük kökénylekvárral, majd erre öntjük a tejszínhabos-zselatinos-gyümölcsös joghurtot.
  4. Egy éjszakára hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1452
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szofika receptje inspirált, amit a rendelkezésemre álló hozzávalókhoz és eszközökhöz igazítottam. Egy hét alatt másodszor kellett elkészítenem…

Hozzávalók

Lap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...