Bao dim sum, a darált hússal töltött kínai gőzbatyuk
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
68g víz0 kcal
-
6 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Töltelék
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
270g víz0 kcal
-
23 kcal
-
7g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Töltelék
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2482
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
Tészta
-
33.4g finomliszt122 kcal
-
18g víz0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Töltelék
-
13.4g darált sertéshús24 kcal
-
13.4g garnéla9 kcal
-
12.3g újhagyma2 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
166
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2066.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 1440 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 204.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8266.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1622 mg
-
Nátrium 5759 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 819.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6560 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
2482
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 tk só
-
1 ek cukor
Töltelék
-
200 g darált sertéshús
-
200 g garnéla
-
2 db újhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
koriandermag ízlés szerint
-
3 ek szójaszósz
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarva, meleg helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk, majd két vastagabb hengert készítünk belőle, és azonos méretű kis darabokra vagdossuk őket.
- Kézzel formázzunk belőlük kis tallérokat, majd sodrófa segítségével készítsünk vékony korongokat. Fontos, hogy a lapok peremrésze valamivel vékonyabb legyen, középen pedig maradjon egy kis "tésztadomb". (Erre kerül majd a töltelék, mert ez vastagabb, és így nem ázik el a tészta.)
- Vegyük a tenyerünkbe a tésztakorongokat és helyezzünk 1 evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére, majd a tészta szélénél fogva, körben, egy irányba haladva csippentsük össze úgy, hogy kis batyukat kapjunk belőlük.
- Miután elkészültek a batyuk, tegyünk fel egy lábasban vizet forrni, majd helyezzük rá a bambusz gőzölőt. A gőzölő minden szintjének aljára vágjuk egy-egy kis darab sütőpapírt, hogy a baók ne ragadjanak le párolás közben.
- Nagyjából negyedóra párolás után elkészülnek a batyuk, ennyi idő kell ahhoz, hogy kívül-belül átpárolódjanak, kissé megnőjenek és szaftosak maradjanak. Szójás mártogatóssal tálaljuk.
Töltelék
- A hozzávalókat késes aprítóban ledaráljuk: először a zöldségeket, majd a rákot, végül a darált húst is. Fűszerezzük be, majd hagyjuk hűtőben állni, amíg megkel a tészta.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 104
- Össznézettség: 11161
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 24.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A baozi, vagy bao, a kínai konyha egyik népszerű fogása. Élesztős, kelt tésztabatyukról van szó, amiket változatos töltetlékekkel tömnek meg, majd bambusz párolóban készre gőzölnek. A töltelék és az elkészítés módja is sokféle módon variálható, mi most hagyományos módon garnélarák és darálthús keverékével töltöttünk meg a batyukat. Ezeknek az isteni, puha és szaftos gőzbatyuknak senki nem tud majd ellenállni, próbáljátok ki!