Banoffi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
21g finomliszt77 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
Töltelék
-
75g banán43 kcal
-
181 kcal
-
6g juharszirup15 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Tetejére
-
25g habtejszín73 kcal
-
10 kcal
Összesen
539
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
170g finomliszt619 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
40g sertészsír361 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
600g banán342 kcal
-
1445 kcal
-
45g juharszirup117 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
4309
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.4g sertészsír21 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
Töltelék
-
35.6g banán20 kcal
-
26.7g sűrített tej (cukrozott)86 kcal
-
2.7g juharszirup7 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
Tetejére
-
11.9g habtejszín35 kcal
-
0.8g mandulapehely5 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
539
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 229.7 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 824 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4448.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1590 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1700 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.5 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 642.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 701 mg
-
Retinol - A vitamin: 1555 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
4309
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
17 dkg finomliszt
-
4 dkg vaj
-
4 dkg sertészsír
-
1 ek cukor
-
1 evőkanál víz
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
4 db banán
-
45 dkg sűrített tej (cukrozott)
-
3 ek juharszirup
-
5 dkg vaj
Tetejére
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a lisztet és a zsiradékokat egy tálba tesszük, összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tojássárgáját és a vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk.
- Ha szükséges, még vizet adunk hozzá. Amint összeállt a tészta, fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 20 percre.
- 200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 26 cm-es piteformát kibélelünk a tésztával. Itt megjegyezném, hogy nekem nem sikerült kinyújtanom szépen, mert esett szét a tészta, de kézzel simán belenyomkodtam a formába.
- Sütőpapírt helyezünk a tésztára, és száraz babbal vagy esetemben szuflé formával lesúlyozzuk. 10 percre a sütőbe tesszük így. A sütőpapírt és a súlyokat eltávolítjuk, majd további 10 percig sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék
- A töltelékhez elkészítjük a karamellkrémet. A sűrített tejet, vajat és juharszirupot egy lábasba tesszük, és kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, kb. 12-15 perc alatt.
- 2 banánt meghámozunk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg. A tésztára rendezzük, szépen sorban.
- A karamellkrémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit ráöntjük a banánra, és elkenjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tetejére
- Közben a mandulát, ha egész, akkor felszeleteljük, de persze vehetünk szeletelt mandulát is. Száraz serpenyőben megpirítjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A maradék 2 banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, citromlével bekenjük.
- A hűtőből kivesszük a tortát, a banánkarikákat szépen sorban a karamell tetejére tesszük. A habot elegyengetjük a tetején, majd megszórjuk a mandulával.
- A félretett karamellt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük, de óvatosan, mert könnyen megég. Egy kanál segítségével a habra csorgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1974
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Azt gondolná az ember, hogy a karamell miatt émelyítően édes lesz, de NEM! A banánnal annyira jó párosítást alkotnak, hogy vétek kihagyni ezt az édességet. Még elkészíteni sem bonyolult, bár a tésztával volt egy kis bajom, nyújtani nem nagyon tudtam, de kezelésbe vettem kézzel. Omlós, finom tészta, karamellkrém, banán, tejszínhab és pirított mandula, kell ennél több? Igen, most azonnal bevásárolni és elkészíteni, megéri!