r
Nosalty Logó

Banános-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    462.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7546.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1827 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3001 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1906 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2324 micro
Összesen 7188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szokott módon 9 tojásos piskótát készítünk: vagyis a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, az étolajat, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
  2. Vajazott-lisztezett tortaformába öntjük.
  3. Majd kb. 190 fokon 35 percig sütjük, de persze ez nagyban függ a sütőtől is. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd 3 részre vágjuk.
  4. A krémhez először a réteslisztet összefőzzük a cukorral és a tejjel, hagyjuk kihűlni.
  5. Külön főzünk 2 csomag pudingot, 4 dl vízzel, ezt is kihűtjük.
  6. A két krémet és a margarint habosra keverjük.
  7. 2/3 rész krémbe kakaóport keverünk, ennek egy része megy az alsó tortalapra, majd a másik fele a torta külsejére.
  8. 1/3 rész krémbe vaníliás cukrot keverünk, ez megy a második tortalapra, plusz kirakjuk banánkarikákkal.
  9. Végül tetszés szerint díszítjük kakaóporral, tejszínhabbal, csokimázzal vagy már az általam is leírt cukorfondanttal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 38966
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször és több formában elkészítettem ezt a tortát, mivel a húgom kedvence, ez most a 23. szülinapjára készült.:-). Nagyon finom, nem kimondottan a megszokott torta-torta. Az eredeti recept szerin csokimázzal kell beborítani és úgy is nagyon finom. Böbsi konyhájából vettem az alapreceptet anno, ezúton is köszönet érte.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...