Balaton szelet Sally konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13g cukor48 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0 kcal
-
4g sertészsír38 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
A krémhez
-
33g tej19 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
4 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
23 kcal
A mázhoz
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4 kcal
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
150g cukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
46 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
46 kcal
Összesen
7290
kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
7.1g cukor28 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
2.4g sertészsír21 kcal
-
21.3g finomliszt78 kcal
A krémhez
-
19g tej11 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2.3g búzadara8 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
11.8g vaj85 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
A mázhoz
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 275.9 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3261.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 969 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1148.8 g
-
Cukor 727 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 216.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
7290
kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
3 ek méz
-
1 kk szódabikarbóna
-
5 dkg sertészsír
-
45 dkg finomliszt
A krémhez
-
4 dl tej
-
4 evőkanál búzadara
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
4 csepp citromlé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit a liszt kivételével megfőzzük.
- Ha kihűlt, akkor keverjük bele a 45 dkg lisztet, összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, és 4 lapot sütünk belőle. Ez a tésztamennyiség a magas peremű inox tepsire elegendő. Ne szárítsuk ki a tésztát, ne várjuk meg, míg barnul! Sütőtől függően 8-10 perc/lap alattmegsül!
- A krémhez a tejben keményre főzzük a grízt, majd belerakjuk a cukrot és a kakaóport. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a kihűlt grízzel.
- Magas peremű tepsiben kezdjük az alsó lappal, amit a krémmel megkenünk. Jöhet a következő lap, amit lekvárral kenünk meg. Újra lap és a maradék krém.
- A tetejére a mázhoz a tojásfehérjét 10 dkg porcukorral és pár csepp citromlével gőz fölött sűrűre felverjük, és rákenjük a süti tetejére. A kakaóport kevés vízzel felforraljuk, és rácsepegtetjük a tetejére, majd vékony késsel meghuzgáljuk átlósan és ellenkezőleg is, ettől lesz márványos a süti.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 512
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 77247
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Felénk ezt a sütit lagzikra, búcsúkra vagy ünnepekre szokták sütni. Nem könnyű az elkészítése, de nagyon-nagyon finom! Én duplázom a mennyiséget, és akkor egy gáztepsire (nagy) való lesz!