r
Nosalty Logó

Bajor sertéssült burgonyagombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Bajor sertéssült burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 1076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 5382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

húshoz

burgonyagombóchoz

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1980 micro
  • β-karotin
    4721 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13627.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3452 mg
  • Nátrium
    8391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23603 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 5382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

húshoz

burgonyagombóchoz

Elkészítés

húshoz

  1. A megtisztított húst egészben a sóval, borssal és a sertéssült fűszersóval elkevert olajjal bekenjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük. Köré rakjuk a megpucolt zellert négybe vágva, a meghámozott sárgarépát egészben, a hagymát és fokhagymát szintén egészben. Felöntjük a sör felével, és lefedjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 2 órán át sütjük a tarját benne. Majd kivesszük, megfordítjuk, felöntjük a maradék barna sörrel, és kb. 3 dl vízzel, amiben elnyomkodtunk két húsleves kockát. Újra lefedjük, és kb. még 2 órára visszatesszük a sütőbe.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a gombócokat: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, amikor puha, leszűrjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá kevés sót, két egész tojást, egy kanál zsírt és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény! Forrásban lévő vízben, puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.
  4. A sütési idő letelte után ellenőrizzük, hogy a hús elég puha-e (sütőtől is függ). Ha igen, akkor kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre.
  5. Amikor forr, hozzáadjuk az előzőleg kevés meleg vízben elkevert étkezési keményítőt. Néhány percig főzzük még, majd tálalhatjuk is.
  6. A húst felszeleteljük, mellé tesszük a gombócokat és a zöldségeket, majd az ízletes mártással megöntözzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 15573
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Ajánló

Lehet még párolt vöröskáposztát is kínálni mellé, recept a blogomon. Nagyon jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor sertéssült burgonyagombóccal
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ez egy igazi német recept, német blogról származik. A sok zöldség és a hús együtt nagyon ízletes, és a burgonyagombóccal együtt tálalva isteni fogás!! 

Hozzávalók

húshoz

burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...