Bajor sertéssült burgonyagombóccal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
húshoz
-
200g sertéstarja372 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
100g barna sör43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fűszersó0 kcal
-
60g víz0 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
46 kcal
burgonyagombóchoz
-
70g finomliszt255 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
1g só0 kcal
-
80g burgonya46 kcal
Összesen
1076
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
húshoz
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
500g barna sör215 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fűszersó0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
500g zeller181 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
229 kcal
burgonyagombóchoz
-
350g finomliszt1274 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
Összesen
5382
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
húshoz
-
24.2g sertéstarja45 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
12.1g barna sör5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszersó0 kcal
-
7.3g víz0 kcal
-
12.1g zeller4 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
burgonyagombóchoz
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
9.7g burgonya6 kcal
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2725.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 1678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 562.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1980 micro
-
β-karotin 4721 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1076
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 246.4 g
Zsír
-
Összesen 243.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13627.1 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 424 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 3452 mg
-
Nátrium 8391 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2812.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2553 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 395 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 1240 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23603 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1329 micro
Összesen
5382
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
1 kg sertéstarja
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dl barna sör
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl víz
-
1 nagy db zeller
-
5 gerezd fokhagyma
-
5 db vöröshagyma
-
4 db sárgarépa
-
4 evőkanál étkezési keményítő
burgonyagombóchoz
-
35 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 ek sertészsír
-
1 kávéskanál só
-
4 közepes db burgonya
Elkészítés
húshoz
- A megtisztított húst egészben a sóval, borssal és a sertéssült fűszersóval elkevert olajjal bekenjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük. Köré rakjuk a megpucolt zellert négybe vágva, a meghámozott sárgarépát egészben, a hagymát és fokhagymát szintén egészben. Felöntjük a sör felével, és lefedjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 2 órán át sütjük a tarját benne. Majd kivesszük, megfordítjuk, felöntjük a maradék barna sörrel, és kb. 3 dl vízzel, amiben elnyomkodtunk két húsleves kockát. Újra lefedjük, és kb. még 2 órára visszatesszük a sütőbe.
- Ez idő alatt elkészítjük a gombócokat: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, amikor puha, leszűrjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá kevés sót, két egész tojást, egy kanál zsírt és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény! Forrásban lévő vízben, puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.
- A sütési idő letelte után ellenőrizzük, hogy a hús elég puha-e (sütőtől is függ). Ha igen, akkor kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre.
- Amikor forr, hozzáadjuk az előzőleg kevés meleg vízben elkevert étkezési keményítőt. Néhány percig főzzük még, majd tálalhatjuk is.
- A húst felszeleteljük, mellé tesszük a gombócokat és a zöldségeket, majd az ízletes mártással megöntözzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 15707
- Feltöltés dátuma: 2015. április 10.
Ajánló
Lehet még párolt vöröskáposztát is kínálni mellé, recept a blogomon. Nagyon jól passzol hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ez egy igazi német recept, német blogról származik. A sok zöldség és a hús együtt nagyon ízletes, és a burgonyagombóccal együtt tálalva isteni fogás!!