r
Nosalty Logó

Baconös-kukoricás-sajtos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Baconös-kukoricás-sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 7332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    428.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11469 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    2027 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    6297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2415 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 7332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót egy nagyobb tálba öntjük. (A sajtkrémet elkészítjük.)
  2. A felfutott élesztőt elkeverjük a többi lisztes hozzávalóval. Könnyen formálható, lágy tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk a tésztákat.

Töltelék

  1. Elkészítjük a sajtkrémet, amihez a vajat a reszelt sajttal és a tojások sárgájával elkeverjük. 4 részre osztjuk.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk baconkockákkal és kukoricával.
  3. Feltekerjük, majd felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd tojással lekenjük, és végül megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1118
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-kukoricás-sajtos csiga
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...