Babos rizs paradicsomlével
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g rizs179 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
10g csemegekukorica9 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
4g limelé1 kcal
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
40g csemegekukorica34 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
14g limelé4 kcal
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
24.5g rizs88 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
49.1g vörösbab165 kcal
-
12.3g paradicsomlé2 kcal
-
4.9g csemegekukorica4 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g limelé0 kcal
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2259 micro
-
Lut-zea 80 micro
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3056.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 630 mg
-
Foszfor 1888 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 253.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2085 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 320 micro
- 14% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1109 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl paradicsomlé
-
4 dkg csemegekukorica
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
fokhagymabors ízlés szerint
-
1 fél lime-ból nyert limelé
Elkészítés
- A rizst a szokásos módon elkészítjük (kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük, készre pároljuk).
- A hagymát vagy újhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a köményt és a zúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a leöblített babot, majd a paradicsomlevet is. Visszatesszük a tűzre, kedvünk szerint fűszerezzük és átforraljuk.
- Összekeverjük a kész rizzsel, ízlés szerint teszünk még hozzá zöldfűszereket, kukoricát.
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 46591
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Ajánló
Önmagában, hús mellé köretnek - különleges és kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Az utóbbi hetekben folyton belebotlottam a babos rizsbe :) Sose ettem, sose készítettem, de elindította a fantáziám, így kicsit rákerestem, utánaolvastam. Nagyjából annyi variációja létezik, mint a mi lecsónknak; így a fantáziánk, ízlésünk szabadon szárnyalhat a babos rizsben (is)! Az alapreceptben barna rizs, egy- v. kétfajta (vörös)bab, hagyma, fokhagyma szerepel csak, a többi ízlésünktől és a konyhánk polcán levő dolgoktól függ :) Készíthetjük köretnek hús mellé, de ehetjük egytálételnek is. Ezt a paradicsomos verziót megszórhatjuk reszelt sajttal és összesüthetjük. Készíthetjük hámozott darabolt paradicsommal, paprikával, gombával turbózva, vagy fehér babbal és fekete olajbogyóval, vagy mandarinnal, naranccsal és gyömbérrel... Rengeteg, rengeteg variáció létezik. Az itt bemutatott csak kedvcsináló! Kisérletezzünk bátran és vigyünk egy kis színt, újdonságot a megszokott mindennapi köreteink közé. A lime-ot én kihagytam, nekem kellően pikánssá, savanykássá tette a paradicsomlé is, ill. fehér rizsből készítettem (a barnával nem vagyok jó barátságban). A konzerv helyett, természetesen készíthető szárazbabbal is. Ebben az esetben előző éjszaka áztassuk be a babot, majd másnap főzzük meg :)