r
Nosalty Logó

Babos rizs paradicsomlével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Babos rizs paradicsomlével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3056.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2085 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1109 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a szokásos módon elkészítjük (kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük, készre pároljuk).
  2. A hagymát vagy újhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a köményt és a zúzott fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a leöblített babot, majd a paradicsomlevet is. Visszatesszük a tűzre, kedvünk szerint fűszerezzük és átforraljuk.
  4. Összekeverjük a kész rizzsel, ízlés szerint teszünk még hozzá zöldfűszereket, kukoricát.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 46591
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Önmagában, hús mellé köretnek - különleges és kiváló!

Receptkategóriák

Az utóbbi hetekben folyton belebotlottam a babos rizsbe :) Sose ettem, sose készítettem, de elindította a fantáziám, így kicsit rákerestem, utánaolvastam. Nagyjából annyi variációja létezik, mint a mi lecsónknak;  így a fantáziánk, ízlésünk szabadon szárnyalhat a babos rizsben (is)! Az alapreceptben barna rizs, egy- v. kétfajta (vörös)bab, hagyma, fokhagyma szerepel csak, a többi ízlésünktől és a konyhánk polcán levő dolgoktól függ :) Készíthetjük köretnek hús mellé, de ehetjük egytálételnek is. Ezt a paradicsomos verziót megszórhatjuk reszelt sajttal és összesüthetjük. Készíthetjük hámozott darabolt paradicsommal, paprikával, gombával turbózva, vagy fehér babbal és fekete olajbogyóval, vagy mandarinnal, naranccsal és gyömbérrel... Rengeteg, rengeteg variáció létezik. Az itt bemutatott csak kedvcsináló! Kisérletezzünk bátran és vigyünk egy kis színt, újdonságot a megszokott mindennapi köreteink közé. A lime-ot én kihagytam, nekem kellően pikánssá, savanykássá tette a paradicsomlé is, ill. fehér rizsből készítettem (a barnával nem vagyok jó barátságban). A konzerv helyett, természetesen készíthető szárazbabbal is. Ebben az esetben előző éjszaka áztassuk be a babot, majd másnap főzzük meg :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...