r
Nosalty Logó

Bableves fűszeres húsgolyókkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Bableves fűszeres húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10871.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1302 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    4116 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    3516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2292 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    7629 micro
  • β-karotin
    20947 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    3338 micro
Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a beáztatott babot leszűrjük, egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük az alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a vöröshagymát, a megpucolt zellert, a babérlevelet, és közepes lángon, lefedve jó egy órát főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répákat és a krumplit, a répákat karikázzuk, a krumplit kockára vágjuk.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, közepes lángon szép ropogósra sütjük, kivesszük, a zsírt a serpenyőben hagyjuk.
  5. Ha a bab már majdnem megpuhult, beletesszük a répákat és a krumplit, 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat is. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha minden megpuhult, a szalonna zsírjára tesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk, míg elveszíti a nyers színét. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, fél percig kevergetjük, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük.
  7. A tejfölt felöntjük 1-2 merőkanál levessel, majd visszacsurgatjuk, és megvárjuk, míg átmelegszik az egész. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzáadjuk, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.

A húsgolyókhoz

  1. A húst összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőlük vizes kézzel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10553
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus bableves kicsit átalakítva - fűszeres húsgolyókkal, azoknak, akik nem rajonganak a csülökért.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...