r
Nosalty Logó

Bableves fűszeres húsgolyókkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Bableves fűszeres húsgolyókkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

732
Kalória
36.2g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
31g
Zsír
586.1g
Víz
82.5g
Koleszterin
17.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10871.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1302 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    4116 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

Víz

  • Összesen
    3516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2292 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    7629 micro
  • β-karotin
    20947 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    3338 micro
Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a beáztatott babot leszűrjük, egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük az alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a vöröshagymát, a megpucolt zellert, a babérlevelet, és közepes lángon, lefedve jó egy órát főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répákat és a krumplit, a répákat karikázzuk, a krumplit kockára vágjuk.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, közepes lángon szép ropogósra sütjük, kivesszük, a zsírt a serpenyőben hagyjuk.
  5. Ha a bab már majdnem megpuhult, beletesszük a répákat és a krumplit, 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat is. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha minden megpuhult, a szalonna zsírjára tesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk, míg elveszíti a nyers színét. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, fél percig kevergetjük, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük.
  7. A tejfölt felöntjük 1-2 merőkanál levessel, majd visszacsurgatjuk, és megvárjuk, míg átmelegszik az egész. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzáadjuk, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.

A húsgolyókhoz

  1. A húst összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőlük vizes kézzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 100 perc

A klasszikus bableves kicsit átalakítva - fűszeres húsgolyókkal, azoknak, akik nem rajonganak a csülökért.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!