r
Nosalty Logó

Bableves füstölt hússal Károlytól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Bableves füstölt hússal Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11933.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    6649 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    2836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2203 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12419 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    63 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárazbabot és füstölt húst előző este hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap egy nagy kuktában a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítünk. Aztán félrehúzzuk, rávágjuk a fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
  3. Leöntjük az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet.
  4. Felöntjük 2 liter vízzel, lezárjuk a kukta fedelét, és 40 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítjuk kockára, majd a leveshez adjuk.
  5. A füstölt húst kivesszük belőle, és még 2 liter vízzel felöntjük. Ha szükséges, sózzuk. Ha a zöldség is benne van, újra lezárjuk a fedelét, és 10 percig fütyültetjük.
  6. Ezalatt a réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrunk. A kukta kinyitása után a levesbe csipkedjük a tésztát, rászórjuk a tárkonyt, majd pár percig forraljuk. A megfőtt füstölt húst felkockázzuk, és azzal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39794
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bableves füstölt hússal Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Ha az időjárás engedi, ezt a levest bográcsban szeretem készíteni. Télen, rossz időben a konyhai tűzhelyre kényszerülök, ilyenkor előszeretettel használom a kuktát, mert zamatosabb marad az étel a lezárt edényben főzve, és lerövidíti az elkészítési időt.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...