Bableves füstölt hússal Károlytól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
63g fejtett bab208 kcal
-
50g füstölt tarja90 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A csipetkéhez
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
400g füstölt tarja720 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A csipetkéhez
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
Összesen
3577
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
12.3g fejtett bab41 kcal
-
9.9g füstölt tarja18 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
6.4g zeller2 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
-
2.5g paradicsom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
49.3g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A csipetkéhez
-
2.7g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
Összesen
87
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1491.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 354.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 634 micro
-
β-karotin 1552 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.9 g
Zsír
-
Összesen 94.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11933.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1582 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1144 mg
-
Foszfor 2318 mg
-
Nátrium 6649 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 2836 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1401 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2203 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 5069 micro
-
β-karotin 12419 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1282 micro
Összesen
3577
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 63 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg fejtett bab
-
2 ek sertészsír
-
1 púpozott ek finomliszt
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál ételízesítő
-
5 db babérlevél
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 db zellerlevél
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
-
tárkony ízlés szerint
A csipetkéhez
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
5 púpozott ek rétesliszt
Elkészítés
A leveshez
- A szárazbabot és füstölt húst előző este hideg vízbe beáztatjuk.
- Másnap egy nagy kuktában a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítünk. Aztán félrehúzzuk, rávágjuk a fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
- Leöntjük az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, babérlevelet és zeller zöldet.
- Felöntjük 2 liter vízzel, lezárjuk a kukta fedelét, és 40 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a répákat és a zellerről levágott szárakat, felaprítjuk kockára, majd a leveshez adjuk.
- A füstölt húst kivesszük belőle, és még 2 liter vízzel felöntjük. Ha szükséges, sózzuk. Ha a zöldség is benne van, újra lezárjuk a fedelét, és 10 percig fütyültetjük.
- Ezalatt a réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrunk. A kukta kinyitása után a levesbe csipkedjük a tésztát, rászórjuk a tárkonyt, majd pár percig forraljuk. A megfőtt füstölt húst felkockázzuk, és azzal tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 39794
- Feltöltés dátuma: 2014. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Ha az időjárás engedi, ezt a levest bográcsban szeretem készíteni. Télen, rossz időben a konyhai tűzhelyre kényszerülök, ilyenkor előszeretettel használom a kuktát, mert zamatosabb marad az étel a lezárt edényben főzve, és lerövidíti az elkészítési időt.