r
Nosalty Logó

Bableves csülökkel és kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Bableves csülökkel és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3651 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    4884 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9517.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    5107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    9926 micro
  • β-karotin
    29306 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6535 micro
Összesen 3651 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
  2. Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
  3. Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
  4. Fél óra múlva tegyük bele a répákat.20 perc múlva a krumpikockákat és a karikára vágott kolbászt.Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
  5. Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, ésvegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
  6. Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, ekkor ezeket a hozzávalókat kihagyjuk a fent leírt sorból.Vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét, de szerintem ezek nélkül is nagyon finom.
  7. Aki savanyúan szereti, löttyintsen pár evőkanál ecetet már krumplifőzés közben a lábasba.
  8. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33473
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Ajánló

Ez a leves különböző fajtájú babokból más-más ízű lesz. Ízesítésben is nagy a szabadságunk, hiszen készíthetjük zöldség nélkül, csak zellerrel és babérlevéllel, esetleg tárkonnyal és tárkonyecettel, de kaporral, tejföllel is nagyszerű!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Várjuk a tavaszt, de hogyan múlhatna el a tél, ha még nem is ettünk bablevest! – jött a felismerés minap. Nagy adag szükségeltetik belőle, hogy akár napokig rájárhassunk. Csülök nélkül hozzá se kezdjünk a főzéshez. Tejfölből pedig minimum fél liter - ha nem több - legyen az asztalon, mert a gyerekek élnek-halnak a kutyulásért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...