r
Nosalty Logó

Bab muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bab muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7184.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2243 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1159 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Elkészítés

Töltelék

  1. A pinto babot előző nap beáztatjuk, minimum 12 órára. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és friss vízben feltesszük főni. 10 percig forraljuk, majd 1 óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük. (Ha konzerv babot használunk, azt leszűrjük és átmossuk. Félretesszük. )
  3. Az olívaolajat egy wokban vagy főzőedényben felmelegítjük.
  4. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon.
  5. A fokhagymát is meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A hagymára dobjuk.
  6. A babot hozzáadjuk, és összekeverjük.
  7. A konzerv paradicsomot is beleöntjük, és elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a fahéjat, belekeverjük.

Szósz

  1. A sajtot lereszeljük, félretesszük.
  2. A vajat egy közepes főzőedényben felolvasztjuk.
  3. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Legegyszerűbb fém habverővel.
  4. A tej felét beleöntjük, és csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk a többi tejet is, és kevergetve besűrítjük.
  6. Beleszórjuk a lereszelt sajtot, és beleolvasztjuk.
  7. Belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót. Félretesszük.

Összeállítás

  1. A padlizsánt megmossuk, vékonyra szeleteljük. Érdemes a szeleteket negyedekre vágni, így nem kell a tálaláskor a tányéron vagdosni őket. Félretesszük.
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy kb. 20cm x 30cm x 6cm-es kerámia sütőedényt, jénait vagy tepsit.
  4. A paradicsomos-babos keverék felét a sütőedénybe öntjük, elegyengetjük.
  5. A sajtszósz felét ráöntjük, és elkenjük a sarkokba is.
  6. A padlizsánszeletek felét rárétegezzük.
  7. A paradicsomos bab második felét ráöntjük a padlizsánszeletekre. Elsimítjuk.
  8. A sajtszósz második fele következik. Hagyjunk egy-két evőkanálnyit meg.
  9. A maradék padlizsánszeleteket is rárendezzük.
  10. A maradék sajtszósszal megkenjük.
  11. 1 óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3319
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 09.

Ajánló

Pirítóssal, salátával vagy egymagában is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromnak nem kedvence a babos étel, de ebből repetát kért. Laktató és ízletes. A pinto bab puha, krémes állagúra fő, ezzel hozzájárulva az élményhez.

Hozzávalók

Töltelék

Szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...