Bab muszaka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék
-
63g fejtett bab208 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
4g vörösborecet1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szósz
-
7g vaj50 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összeállítás
Összesen
557
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék
-
250g fejtett bab833 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
15g vörösborecet3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szósz
-
28g vaj201 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
400g tej224 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összeállítás
Összesen
2229
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltelék
-
13.2g fejtett bab44 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
21.1g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.8g vörösborecet0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Szósz
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
Összeállítás
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 256.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
557
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 93.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7184.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 2243 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 1536 mg
-
Nátrium 2650 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1027.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1159 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 657 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1218 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
2229
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
3 ek vörösborecet
-
1 késhegynyi fahéj
Szósz
-
2 ek vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
15 dkg sajt
Összeállítás
Elkészítés
Töltelék
- A pinto babot előző nap beáztatjuk, minimum 12 órára. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
- A babot leszűrjük, és friss vízben feltesszük főni. 10 percig forraljuk, majd 1 óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük. (Ha konzerv babot használunk, azt leszűrjük és átmossuk. Félretesszük. )
- Az olívaolajat egy wokban vagy főzőedényben felmelegítjük.
- Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk az olajon.
- A fokhagymát is meghámozzuk, és apróra kockázzuk. A hagymára dobjuk.
- A babot hozzáadjuk, és összekeverjük.
- A konzerv paradicsomot is beleöntjük, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vörösborecetet és a fahéjat, belekeverjük.
Szósz
- A sajtot lereszeljük, félretesszük.
- A vajat egy közepes főzőedényben felolvasztjuk.
- Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Legegyszerűbb fém habverővel.
- A tej felét beleöntjük, és csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a többi tejet is, és kevergetve besűrítjük.
- Beleszórjuk a lereszelt sajtot, és beleolvasztjuk.
- Belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót. Félretesszük.
Összeállítás
- A padlizsánt megmossuk, vékonyra szeleteljük. Érdemes a szeleteket negyedekre vágni, így nem kell a tálaláskor a tányéron vagdosni őket. Félretesszük.
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
- Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy kb. 20cm x 30cm x 6cm-es kerámia sütőedényt, jénait vagy tepsit.
- A paradicsomos-babos keverék felét a sütőedénybe öntjük, elegyengetjük.
- A sajtszósz felét ráöntjük, és elkenjük a sarkokba is.
- A padlizsánszeletek felét rárétegezzük.
- A paradicsomos bab második felét ráöntjük a padlizsánszeletekre. Elsimítjuk.
- A sajtszósz második fele következik. Hagyjunk egy-két evőkanálnyit meg.
- A maradék padlizsánszeleteket is rárendezzük.
- A maradék sajtszósszal megkenjük.
- 1 óra alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3319
- Feltöltés dátuma: 2016. február 09.
Ajánló
Pirítóssal, salátával vagy egymagában is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A páromnak nem kedvence a babos étel, de ebből repetát kért. Laktató és ízletes. A pinto bab puha, krémes állagúra fő, ezzel hozzájárulva az élményhez.