r
Nosalty Logó

Avokádós sütemény limemázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Avokádós sütemény limemázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A mázhoz:

Összesen 665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A mázhoz:

Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A mázhoz:

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az avokádót elfelezzük, a magot kiemeljük, az avokádóhúst egy kanállal kiszedjük, majd a citromlével pürésítjük.
  2. A vajat a kétféle cukorral és a sóval krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk.
  3. A lisztet elkeverjük a mandulával és a sütőporral. A lisztes keveréket az avokádópürével és a tejjel felváltva a vajas-tojásos keverékhez dolgozzuk.
  4. Egy hideg vízzel kiöblített 20x8x11 cm-es szilikonformába öntjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 60-70 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, kb. 10 percet állni hagyjuk, majd sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A lime-ot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük. Kettévágjuk, és kicsavarjuk.
  7. A porcukrot kb. 4-5 ek lime lével simára keverjük, hozzákeverjük a lime héját, majd a kihűlt süteményre öntjük
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2518
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom szaftos sütemény, amelynek az avokádó halványzöld színt ad. A süteményhez nagyon jól illik ez a savanykás máz, amely frissítővé, üdítővé teszi a süteményt.

Hozzávalók

A tésztához:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...