Autentikus olasz húsos ragu
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
hallie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g darált marhahús178 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
125g tészta464 kcal
Összesen
742
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált marhahús710 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
2961
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31.8g darált marhahús45 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
25.4g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g parmezán sajt12 kcal
-
31.8g tészta118 kcal
Összesen
187
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1358.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 223.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
742
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.2 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5432.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 493 mg
-
Kálcium 951 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 2463 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 894 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1284 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
2961
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 698 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
500 g darált marhahús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
400 g konzerv paradicsom
-
3 db babérlevél
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul.
- Adjuk hozzá a húst (nem kell előzetesen megpirítani), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, dobjuk bele a babérlevelet, a rozmaringot, oreganót, kakukkfüvet. Ízesíthetjük egy kevés sóval és borssal. Kavarjuk meg jól, és forraljuk fel.
- Amint felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, és gyöngyöztessük lefedve 2 órán keresztül. Ha szükséges és ízlelőbimbóink kívánják még, mehet bele só és bors.
- Halásszuk ki belőle a friss fűszerek ágacskáit és a babérlevelet, majd tésztával (nagyon finom hozzá a pici olasz tészta) tálaljuk, ha van, egy kis parmezán sajttal meg lehet bolondítani.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9500
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Ajánló
A végén érdemes fedő nélkül főzni egy fél órát, ha sok vizet eresztene főzés közben. Szerintem vastag textúrájú tésztával igazán finom, de természetesen jó hozzá bármilyen száraztészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
hallie
6 recept
Már nagyon régóta kerestem egy olyan olasz húsos ragu receptet, ami ízvilágában felidézi bennem Itáliát, az ott elfogyasztott rengeteg finomságot. Sokszor próbáltam itthon hasonló receptet, de valahogy sosem kaptam vissza azt a könnyed, egyszerű ízvilágot, mint kint. Már régóta megvan nekem Jamie Oliver Olasz kaják című könyve, amiben rábukkantam erre a receptre. Kicsit változtattam rajta, és végre sikerült. Nagy élvezettel ettük és idéztük fel kalandozásainkat az olasz vidékeken.