r
Nosalty Logó

Autentikus olasz húsos ragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
hallie
Autentikus olasz húsos ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 742 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    894 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1284 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 2961 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    698 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul.
  2. Adjuk hozzá a húst (nem kell előzetesen megpirítani), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, dobjuk bele a babérlevelet, a rozmaringot, oreganót, kakukkfüvet. Ízesíthetjük egy kevés sóval és borssal. Kavarjuk meg jól, és forraljuk fel.
  3. Amint felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, és gyöngyöztessük lefedve 2 órán keresztül. Ha szükséges és ízlelőbimbóink kívánják még, mehet bele só és bors.
  4. Halásszuk ki belőle a friss fűszerek ágacskáit és a babérlevelet, majd tésztával (nagyon finom hozzá a pici olasz tészta) tálaljuk, ha van, egy kis parmezán sajttal meg lehet bolondítani.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9491
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

A végén érdemes fedő nélkül főzni egy fél órát, ha sok vizet eresztene főzés közben. Szerintem vastag textúrájú tésztával igazán finom, de természetesen jó hozzá bármilyen száraztészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Már nagyon régóta kerestem egy olyan olasz húsos ragu receptet, ami ízvilágában felidézi bennem Itáliát, az ott elfogyasztott rengeteg finomságot. Sokszor próbáltam itthon hasonló receptet, de valahogy sosem kaptam vissza azt a könnyed, egyszerű ízvilágot, mint kint. Már régóta megvan nekem Jamie Oliver Olasz kaják című könyve, amiben rábukkantam erre a receptre. Kicsit változtattam rajta, és végre sikerült. Nagy élvezettel ettük és idéztük fel kalandozásainkat az olasz vidékeken.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...