Aszpikos tormás sonkatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sanila
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tekercshez
-
25g gépsonka35 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
4g torma3 kcal
-
125g mexikói keverék115 kcal
A majonézhez
-
8g tojássárgája24 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g mustár1 kcal
Az aszpikhoz
-
25g víz0 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
639
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tekercshez
-
200g gépsonka276 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g torma24 kcal
-
1000g mexikói keverék920 kcal
A majonézhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g mustár6 kcal
Az aszpikhoz
-
200g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
5106
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tekercshez
-
7.9g gépsonka11 kcal
-
9.9g tehéntúró14 kcal
-
7.9g tömlős krémsajt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.8g tejföl23 kcal
-
1.2g torma1 kcal
-
39.4g mexikói keverék36 kcal
A majonézhez
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
10.1g napraforgó olaj89 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
Az aszpikhoz
-
7.9g víz0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
200
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.7 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
639
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.1 g
Zsír
-
Összesen 380.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5333.8 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 502 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 2485 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 659.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
5106
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tekercshez
-
20 dkg gépsonka
-
25 dkg tehéntúró
-
20 dkg tömlős krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl tejföl
-
3 ek torma
-
1 kg mexikói keverék
A majonézhez
-
3 db tojássárgája
-
3 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
1 ek mustár
Az aszpikhoz
Elkészítés
A tekercshez
- A mexikói vegyes zöldséget, feltesszük főni sós vízbe. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldséget, forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük, hogy ne legyen túl puha. Ha megfőtt, teljesen ki kell hűlnie.
- Elkészítjük a tormakrémet.A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl,sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerre adjuk a krémhez, a túró krémességétől függ, mennyit vesz fel. Ha jó krémes a túró, akkor a tejföl el is hagyható.
- Ha kész a krém, hagyjuk összeérni az ízeket, amíg elkészítjük a majonézt. A majonézhez a 3 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra verünk, majd szépen lassan adagoljuk hozzá az olajat. Sűrű krém állaga lesz. Gépi habverővel verjük. Tegyünk hozzá 1 evőkanál mustárt a végén, ha már jó kemény a majonéz.
- Ha kész, akkor keverjünk hozzá 2-3 deci tejfölt. A mártást ráöntjük a zöldségre, összekeverjük, és mehet egy tálba vagy tálcára, amin tálalni akarjuk a tekercseket.
- A sonkákat megkenjünk a tormás krémmel, hogy legyen benne rendesen, majd szépen sorba rátesszük a salátánk tetejére.
- Ha elkészítetttük az összes sonkát, a maradék krémet habnyomóba töltjük, és szépen kinyomkodjuk a sonkák széleit is a krémmel. Ha ez kész, elkészítjük az aszpikot.
- Felteszünk forrni 2 dl vizet, bele 2 evőkanál zselatin, ételízesítőt 1 kiskanállal vagy 1 fél leveskockát. Felfőzzük, majd hagyjuk pár percet hűlni. Addig a díszítést el lehet készíteni a sonkán (pl. petrezselyemzöld, paprikakrém).
- Az aszpikot pár perc hűlés után lassan csorgassuk rá a sonkák tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 26438
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sanila
24 recept
Viszonylag gyorsan elkészíthető. Ha váratlan vendégünk jelentkezik be, és hirtelen valamivel elő kell rukkolnom, összedobok gyorsan egy hidegtálat, és rendszerint siker övezi. Ezért bátran ajánlom bárkinek ilyen alkalmakra. Finom és gyors.