Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g franciasaláta alap64 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
15g csemegeuborka4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
30g sonka41 kcal
-
35g tehéntúró51 kcal
-
20g torma16 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
3g leveskocka10 kcal
-
120g víz0 kcal
-
24g főtt tojás37 kcal
-
15g paradicsom3 kcal
-
10g uborka1 kcal
-
3g zselatin10 kcal
-
20g majonéz107 kcal
Összesen
505
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g franciasaláta alap640 kcal
-
800g tejföl1584 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
150g csemegeuborka35 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
350g tehéntúró515 kcal
-
200g torma160 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
200g majonéz1070 kcal
Összesen
5061
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
20.9g franciasaláta alap13 kcal
-
16.7g tejföl33 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
3.1g csemegeuborka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
6.3g sonka9 kcal
-
7.3g tehéntúró11 kcal
-
4.2g torma3 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
25.1g víz0 kcal
-
5g főtt tojás8 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
2.1g uborka0 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
4.2g majonéz22 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1514.6 g
-
Cink 92 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 263.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 42 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
505
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.9 g
Zsír
-
Összesen 345.1 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15146.3 g
-
Cink 916 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 705 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1785 mg
-
Nátrium 10087 mg
-
Réz 35 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2630.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 88 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 423 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 1323 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 959 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 1121 micro
Összesen
5061
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 kg franciasaláta alap
-
8 dl tejföl
-
3 ek mustár
-
15 dkg csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
35 dkg tehéntúró
-
1 ek citromlé
-
1.2 l víz
-
4 db főtt tojás
-
15 dkg paradicsom
-
10 dkg uborka
-
30 g zselatin
-
20 dkg majonéz
Elkészítés
- A franciasaláta alapot enyhén sós vízben megfőzzük pár perc alatt. Leszűrjük, kihűtjük.
- A tojásokat is megfőzzük.
- A húsleveskockákat elkészítjük a vízben. Kihűtjük.
- A megfőtt tojásokat megpucoljuk, a paradicsomot, uborkát karikára vágjuk. A csemege uborkákat a franciasaláta alapunkban lévő zöldségek nagyságára kockázzuk.
- A húslevesből kb 2 dl-ben elkeverjük a zselatint, melegítjük (forralni nem szabad!), kevergetjük, amíg a zselatin felolvad. Hozzáadjuk a többi levest is, és langyosra hűtjük.
- Közben a majonézt a tejföllel, mustárral, sóval, cukorral, citromlével kikeverjük, és hozzáadjuk a franciasaláta alapot, és a felkockázott csemege uborkát. Összekeverjük.
- Egy tálat kibélelünk fóliával, és a kihűlt zselatinos levesből pár merőkanálnyit beleteszünk. Elrendezzük rajta a felkarikázott uborkát, paradicsomot, tojást. Hűtőbe tesszük 15 percre dermedni.
- Közben a túrót a tejszínes tormával, sóval kikeverjük. Megtöltjük vele a sonkatekercseket (nekem 20 darab lett).
- A sonkatekercseket elrendezzük a tálba a már megdermedt zselatinos rétegre. Ezt is meglocsoljuk a zselatinos húslevessel. Ismét a hűtőbe tesszük dermedni.
- A zöldséges-majonézes keverékhez adjuk a megmaradt kb 3,5-4 dl zselatinos levest, és a megdermedt sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
- A megdermedt aszpikos sonkatekercset óvatosan átfordítjuk egy másik tálra, és lefejtjük róla a fóliát.
- Szeletekre vágva tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10242
- Feltöltés dátuma: 2013. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ez is nagy családi összejövetelre készült a rumos-meggyes puncstorta, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen, és a málnamisu kétféle piskótával mellé. Mindenkinek nagyon ízlett. Tímea sógornőm azt mondta, hogy a boltban kapható aszpikos sonkatekercset nem szereti, mert a zöldséges-majonézes alja túl tömény neki, de amit én készítettem, az olyan finom, könnyű, hogy nagyon ízlik neki. Meg is ette az utolsó falatig. Mondhatom, megérte dolgozni vele, mert mindenkitől bezsebelhettem a dicséretet, és gyorsan fogyott, ami a legnagyobb dicséret a szakácsnak.