r
Nosalty Logó

Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.6 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    345.1 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15146.3 g
  • Cink
    916 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    705 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    10087 mg
  • Réz
    35 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    423 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1323 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 5061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasaláta alapot enyhén sós vízben megfőzzük pár perc alatt. Leszűrjük, kihűtjük.
  2. A tojásokat is megfőzzük.
  3. A húsleveskockákat elkészítjük a vízben. Kihűtjük.
  4. A megfőtt tojásokat megpucoljuk, a paradicsomot, uborkát karikára vágjuk. A csemege uborkákat a franciasaláta alapunkban lévő zöldségek nagyságára kockázzuk.
  5. A húslevesből kb 2 dl-ben elkeverjük a zselatint, melegítjük (forralni nem szabad!), kevergetjük, amíg a zselatin felolvad. Hozzáadjuk a többi levest is, és langyosra hűtjük.
  6. Közben a majonézt a tejföllel, mustárral, sóval, cukorral, citromlével kikeverjük, és hozzáadjuk a franciasaláta alapot, és a felkockázott csemege uborkát. Összekeverjük.
  7. Egy tálat kibélelünk fóliával, és a kihűlt zselatinos levesből pár merőkanálnyit beleteszünk. Elrendezzük rajta a felkarikázott uborkát, paradicsomot, tojást. Hűtőbe tesszük 15 percre dermedni.
  8. Közben a túrót a tejszínes tormával, sóval kikeverjük. Megtöltjük vele a sonkatekercseket (nekem 20 darab lett).
  9. A sonkatekercseket elrendezzük a tálba a már megdermedt zselatinos rétegre. Ezt is meglocsoljuk a zselatinos húslevessel. Ismét a hűtőbe tesszük dermedni.
  10. A zöldséges-majonézes keverékhez adjuk a megmaradt kb 3,5-4 dl zselatinos levest, és a megdermedt sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.
  11. A megdermedt aszpikos sonkatekercset óvatosan átfordítjuk egy másik tálra, és lefejtjük róla a fóliát.
  12. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10227
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszpikos sonkatekercs Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Ez is nagy családi összejövetelre készült a rumos-meggyes puncstorta, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen, és a málnamisu kétféle piskótával mellé. Mindenkinek nagyon ízlett. Tímea sógornőm azt mondta, hogy a boltban kapható aszpikos sonkatekercset nem szereti, mert a zöldséges-majonézes alja túl tömény neki, de amit én készítettem, az olyan finom, könnyű, hogy nagyon ízlik neki. Meg is ette az utolsó falatig. Mondhatom, megérte dolgozni vele, mert mindenkitől bezsebelhettem a dicséretet, és gyorsan fogyott, ami a legnagyobb dicséret a szakácsnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...