r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás májpástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvás májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2018 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3812 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6079.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45766 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    183 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1637 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45746 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2018 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésmájat megmossuk, csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és félkarikára szeleteljük.
  3. Az 1 ek zsírt megolvasztjuk és megdinszteljük rajta a hagymát, mikor üveges, hozzáadjuk a májat. Fehéredés után még 1-2 percig kavargatva pirítjuk (mint a resztelt májnál), mikor már nem véres a közepe levesszük a tűzről.
  4. A 1/2 liter tejbe beáztatjuk a zsemlét.
  5. Ha kihűlt, ledaráljuk a májat, a végén hozzádaráljuk a tejbe áztatott zsemlét és az aszalt szilvát. Ízlés szerint tesszük hozzá a mustárt és a többi fűszert.
  6. Belekeverünk 3 tojássárgáját, és a felvert fehérjét hozzáforgatjuk.
  7. A pástétomformát kizsírozzuk,és beletesszük az összeállított masszát. Alufóliával lefedjük.
  8. 2 óra hosszáig főzzük 3/4 részig érő vízfürdőben. Ha langyosra hűlt, kifordítjuk tálcára.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8132
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bonyolultnak tűnik, de ne ijedjetek meg, nem olyan nehéz. Megéri a macerát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...