r
Nosalty Logó

Aszalt szilva leves édes grízgaluskával

Kovács Györgyi
Aszalt szilva leves édes grízgaluskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

652
Kalória
11.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
35g
Zsír
332.8g
Víz
157.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
41.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 2601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját.
  2. 1 l vizet felteszünk forrni, beletesszük a cukrot, csipet sót, a fűszereket a teatojásban, reszelt citrom és narancshéjat, a bort. Majd forráskor belerakjuk a feldarabolt aszalt szilvát. Kb.10 percig főzzük.
  3. A puncs pudingport elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a levest, majd 2-3 percig forraljuk még, és belekeverjük a tejszínt.
  4. A tetejét pörkölt dióval és tejszínhabbal díszítjük tálaláskor.
  5. Édes grízgaluskához: a citromot megmossuk, héját lereszeljük.
  6. Vajat, cukrot, citrom héját, grízt a tejjel addig főzzük, míg el nem válik az edénytől.
  7. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. 10 percig pihentetjük.
  8. Sós vízben apró gombócokat főzünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ehhez és más gyümölcslevesekhez is szoktam édes grízgaluskát készíteni.

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...