r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-diós bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt sárgabarackos-diós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 9161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    496.2 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1084.1 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 9161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval, jól kidolgozzuk, majd a tetejét lisztezzük, és konyharuhával letakarva hűvös helyen kb. 30 percig pihentetjük. Én hűtőbe szoktam rakni.
  3. Miután letelt a 30 perc, elővesszük a tésztát, és 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztákat kb. 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, a széleket 1 cm szélesen ráhajtjuk, majd rúd alakúra feltekerjük. (Fontos, hogy a tészta súlyával megegyező mennyiségű töltelék terüljön a tésztára, így elkerülhető, hogy sülés közben szétrepedjen.)
  5. A megformázott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább 3 cm távolságot hagyva köztük), a tetejüket először tojássárgával kenjük le, majd miután teljesen megszáradt, lekenjük a tojásfehérjével is.
  6. Amikor a második réteg is megszáradt, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Ha, nagyon pirulna a teteje, csökkentsük a hőmérsékletet, és fedjük le alufóliával, így süssük tovább.)

Töltelék

  1. A cukrot és a mézet felöntjük a vízzel, és felforraljuk.
  2. A többi nyersanyagot egy tálban összekeverjük, és leforrázzuk a cukorsziruppal.
  3. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Megvárjuk, míg kihűl.

Kenéshez

  1. Külön-külön felverjük a tojássárgáját és a fehérjét is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3554
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én kedvencem a klasszikus diós bejgli, idén egy kis aszalt sárgabarackkal lett megspékelve. Természetesen bármilyen már töltelékkel isteni finom. Kísérletezzetek! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...