Aszalt sárgabarackos-diós bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
3 kcal
-
33g tej19 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Töltelék
Kenéshez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
Összesen
1527
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
15g friss élesztő16 kcal
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelék
-
300g cukor1161 kcal
-
80g méz243 kcal
-
100g víz0 kcal
-
400g dió2616 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
Kenéshez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
9161
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
25.3g finomliszt92 kcal
-
10.5g vaj75 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
Töltelék
-
12.6g cukor49 kcal
-
3.4g méz10 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
16.8g dió110 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8.4g aszalt sárgabarack20 kcal
Kenéshez
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
3.4g tojásfehérje2 kcal
Összesen
385
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 82.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.7 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 807 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1527
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 496.2 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 202 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5202.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 855 mg
-
Foszfor 2612 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1084.1 g
-
Cukor 558 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 430.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2379 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 816 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 1974 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 4840 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
9161
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 g friss élesztő
-
2 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
60 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
60 g porcukor
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
Töltelék
Kenéshez
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk.
- Amikor felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval, jól kidolgozzuk, majd a tetejét lisztezzük, és konyharuhával letakarva hűvös helyen kb. 30 percig pihentetjük. Én hűtőbe szoktam rakni.
- Miután letelt a 30 perc, elővesszük a tésztát, és 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk.
- A tésztákat kb. 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, a széleket 1 cm szélesen ráhajtjuk, majd rúd alakúra feltekerjük. (Fontos, hogy a tészta súlyával megegyező mennyiségű töltelék terüljön a tésztára, így elkerülhető, hogy sülés közben szétrepedjen.)
- A megformázott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább 3 cm távolságot hagyva köztük), a tetejüket először tojássárgával kenjük le, majd miután teljesen megszáradt, lekenjük a tojásfehérjével is.
- Amikor a második réteg is megszáradt, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Ha, nagyon pirulna a teteje, csökkentsük a hőmérsékletet, és fedjük le alufóliával, így süssük tovább.)
Töltelék
- A cukrot és a mézet felöntjük a vízzel, és felforraljuk.
- A többi nyersanyagot egy tálban összekeverjük, és leforrázzuk a cukorsziruppal.
- Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük.
- Megvárjuk, míg kihűl.
Kenéshez
- Külön-külön felverjük a tojássárgáját és a fehérjét is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3550
- Feltöltés dátuma: 2014. december 28.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Az én kedvencem a klasszikus diós bejgli, idén egy kis aszalt sárgabarackkal lett megspékelve. Természetesen bármilyen már töltelékkel isteni finom. Kísérletezzetek! :)