r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-diós bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt sárgabarackos-diós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 9161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    496.2 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1084.1 g
  • Cukor
    558 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 9161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval, jól kidolgozzuk, majd a tetejét lisztezzük, és konyharuhával letakarva hűvös helyen kb. 30 percig pihentetjük. Én hűtőbe szoktam rakni.
  3. Miután letelt a 30 perc, elővesszük a tésztát, és 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztákat kb. 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, a széleket 1 cm szélesen ráhajtjuk, majd rúd alakúra feltekerjük. (Fontos, hogy a tészta súlyával megegyező mennyiségű töltelék terüljön a tésztára, így elkerülhető, hogy sülés közben szétrepedjen.)
  5. A megformázott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább 3 cm távolságot hagyva köztük), a tetejüket először tojássárgával kenjük le, majd miután teljesen megszáradt, lekenjük a tojásfehérjével is.
  6. Amikor a második réteg is megszáradt, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Ha, nagyon pirulna a teteje, csökkentsük a hőmérsékletet, és fedjük le alufóliával, így süssük tovább.)

Töltelék

  1. A cukrot és a mézet felöntjük a vízzel, és felforraljuk.
  2. A többi nyersanyagot egy tálban összekeverjük, és leforrázzuk a cukorsziruppal.
  3. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Megvárjuk, míg kihűl.

Kenéshez

  1. Külön-külön felverjük a tojássárgáját és a fehérjét is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3550
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én kedvencem a klasszikus diós bejgli, idén egy kis aszalt sárgabarackkal lett megspékelve. Természetesen bármilyen már töltelékkel isteni finom. Kísérletezzetek! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek