Articsókás gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
articsókakrém
-
63g articsóka12 kcal
-
18 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
Összesen
543
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
articsókakrém
-
250g articsóka47 kcal
-
71 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
-
42g vaj301 kcal
-
400g gnocchi632 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g dió327 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
2166
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
articsókakrém
-
25g articsóka5 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
20 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
összeállítás
Összesen
217
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
543
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 144 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5789 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1076 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 941 mg
-
Nátrium 3544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 225.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 928 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 908 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
2166
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
217
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
articsókakrém
-
1.5 dl habtejszín
-
50 g parmezán sajt
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
összeállítás
-
3 ek vaj
-
40 dkg gnocchi
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 g dió
-
20 g parmezán sajt
Elkészítés
articsókakrém
- Egy kisebb tálra szűrőt helyezünk, majd beleborítjuk az olajban eltett articsókát. Hagyjuk lecsepegni róla az olajt, de akár óvatosan meg is rázogathatjuk, a folyamatot felgyorsítandó.
- A lecsepegtetett articsóka felét késes aprítóba tesszük. Hozzáadunk egy kanállal a felfogott olajból, majd jöhet bele a tejszín, a parmezán, a tojássárgája, valamint a fűszerek.
- Az egészet krémesre és egyneműre turmixoljuk.
összeállítás
- Serpenyőben felforrósítjuk a vaj harmadát, majd rádobjuk a gnocchit. Alaposan körbepirongatjuk a gnocchiszemeket, több részletben hozzáadva a vajat.
- Amikor már fogyasztásra kész a gnocchi, hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és az összeaprított maradék articsókát.
- Az articsókakrémet a gnocchira öntjük, alaposan összekeverjük, és további 5 percet együtt melegítjük.
- Azon melegében, extra parmezánnal meghintve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2164
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Friss articsókát sajnos csak ritkán és aranyárban kapni, az olajban eltett verziója viszont már a legtöbb szupermarket polcán ott csücsül, de talán észre se vesszük. Pedig épp itt az ideje, ugyanis nagyon izgalmas és változatosan elkészíthető alapanyag: mi most egy gazdag, krémes szószt készítettünk belőle, amit gnocchival forgattunk össze. Instant kedvenc lett!