r
Nosalty Logó

Argentin marhabélszín knédlipirítóssal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Argentin marhabélszín knédlipirítóssal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

822
Kalória
37.6g
Fehérje
50.9g
Szénhidrátok
32g
Zsír
394.3g
Víz
78g
Koleszterin
1.4g
Rost
21g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Bár húst sóval nem pácolunk, mégis a borsozás után locsolgassuk meg szójaszósszal. (Én így tettem, bízva abban, hogy ez a só, nem az a só.)
  2. Aztán olajozzuk, és pihentessük a hűtőben egy napot.
  3. Sütés előtt a hűtőből kivesszük, és legalább két órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Amíg a hús szobahőmérsékletűre melegszik, a borból, a balzsamecetből, a maradék szójaszószból és a worcestershire-szószból redukciót főzünk.
  5. Kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig pirítjuk a húsnak, utána fóliában 4 percig becsomagolva pihentetjük.
  6. Sütés közben oldalanként egy gondolatnyit sózzuk. Nem kell nagyon, mert a redukció sózza, ízesíti.
  7. Közben a hússal egyidőben egy serpenyőben a knédlit kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítjuk.
  8. Tálaljuk, a balzsamecet redukcióval körbeöntjük, kevés csírával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

A minap az egyik áruházban szédelegtem, és megláttam kedvenc husaim egyikét. Az ARGENTIN MARHABÉLSZÍNT! Normál esetben nem veszem meg, mert horrorisztikus az ára, de néha bele lehet nyúlni lejárat közeli dátummal igen vicces áron. Na itt, most pont ez történt. Javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki. Elképesztő a különbség a mi letejelt, kiöregedett, kényszervágott marháink húsa és e között. ...én így médiumra sütve szeretem, és csak a fotó kedvéért vágtam szét!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!