Knédli
Leírás
Speciálisan cseh, ill. szlovák nemzeti étel, többnyire köretként fogyasztják. Gőzgombóc néven is ismert, de a knédlinek rengeteg változata van, így olyan is, amelyet nem gőzölve főznek puhára. Készülhet zsemléből, krumpliból, élesztővel és anélkül, töltve vagy üresen, gőzölve vagy főzve, sőt, akár mikróban is. Tipikusan húsételekhez készítik, párolt káposztával körítve.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Knédli
fehérjetartalom
5 g
zsírtartalom
4 g
szénhidráttartalom
20 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
290 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
5 g
Zsír
telített zsírsav
4 g
ásványi anyagok
Nátrium
290 mg
szénhidrát
rost
1 g
cukor
1 g
vitaminok