Arab pizza csirkével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Feltét
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5 kcal
-
8 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
415
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Feltét
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3312
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
19.5g kenyérliszt bl8070 kcal
-
14.6g görög joghurt15 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
Feltét
-
29.3g csirkemellfilé35 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g gránátalma szirup2 kcal
-
19.5g konzerv paradicsom3 kcal
-
3.9g sajt14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
161
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
415
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 221.1 g
Zsír
-
Összesen 110.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 536 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6735.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2150 mg
-
Nátrium 3089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1089 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 664 micro
Összesen
3312
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 536 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg kenyérliszt bl80
-
3 dl görög joghurt
-
1 teáskanál só
-
1 csipet cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
4 ek olívaolaj
Feltét
-
60 dkg csirkemellfilé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek gránátalma szirup
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Tészta
- A joghurtot meglangyosítjuk, rászórunk egy csipet cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 10 perc alatt megkelesztjük.
- Ezután hozzáadhatjuk a lisztet és olajat, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
- A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ha legalább a duplájára nőtt, lisztezett felületre borítjuk, elosztjuk nyolc egyenlő részre, kis golyókat gyúrunk belőlük, amit aztán kinyújtunk ovális alakra.
- Formázásként a tészta hosszanti oldalán tenyerünkkel kicsit felsodorjuk a tésztát, majd a két végét összecsippentjük, az majd megtartja.
- A mélyedést megtöltjük a feltéttel, esetleg némi sajtot is szórunk rá, és 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
Feltét
- A hagymát félfőre vágjuk (félbevágjuk, majd így szeleteljük). Egy kanál olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk, míg karamellizálódik.
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A felszeletelt fokhagymával a megsült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük fahéjjal, és gránátalmaszirupot adunk hozzá. Evvel is pirítjuk egy percig, aztán hozzáadjuk a hámozott egész paradicsomot, amit nagyjából szétnyomkodunk.
- Tovább pirítjuk erős tűzön, míg a szaftja besűrűsödik (8-10) perc. Ekkorra már sűrű lesz, mint egy lekvár. Itt békén hagyjuk, elzárjuk a lángot.
- A megformázott pizzatésztára halmozzuk a langyosra hűlt feltétet, és a fent leírtak szerint megsütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40 x 2
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1412
- Feltöltés dátuma: 2015. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Íme, a sokszor emlegetett "Lakoma" című könyv, ahonnan már sok receptet kipróbáltam. Ez is itt szerepel, bár bárányhúsból készítve. Mivel nem volt otthon bárányhúsom, ám mindig van csirkemell a hűtőben, így ahhoz folyamodtam. Nagyon jól működött vele.