r
Nosalty Logó

Arab pizza csirkével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Arab pizza csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 415 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6735.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    3089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 3312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    536 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, rászórunk egy csipet cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 10 perc alatt megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a lisztet és olajat, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
  3. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ha legalább a duplájára nőtt, lisztezett felületre borítjuk, elosztjuk nyolc egyenlő részre, kis golyókat gyúrunk belőlük, amit aztán kinyújtunk ovális alakra.
  4. Formázásként a tészta hosszanti oldalán tenyerünkkel kicsit felsodorjuk a tésztát, majd a két végét összecsippentjük, az majd megtartja.
  5. A mélyedést megtöltjük a feltéttel, esetleg némi sajtot is szórunk rá, és 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.

Feltét

  1. A hagymát félfőre vágjuk (félbevágjuk, majd így szeleteljük). Egy kanál olívaolajon, erős tűzön megpirítjuk, míg karamellizálódik.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A felszeletelt fokhagymával a megsült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük fahéjjal, és gránátalmaszirupot adunk hozzá. Evvel is pirítjuk egy percig, aztán hozzáadjuk a hámozott egész paradicsomot, amit nagyjából szétnyomkodunk.
  3. Tovább pirítjuk erős tűzön, míg a szaftja besűrűsödik (8-10) perc. Ekkorra már sűrű lesz, mint egy lekvár. Itt békén hagyjuk, elzárjuk a lángot.
  4. A megformázott pizzatésztára halmozzuk a langyosra hűlt feltétet, és a fent leírtak szerint megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40 x 2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1408
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arab pizza csirkével
Évi néni 1830 recept

Íme, a sokszor emlegetett "Lakoma" című könyv, ahonnan már sok receptet kipróbáltam. Ez is itt szerepel, bár bárányhúsból készítve. Mivel nem volt otthon bárányhúsom, ám mindig van csirkemell a hűtőben, így ahhoz folyamodtam. Nagyon jól működött vele.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...