Anna szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Molnár Erika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
10g dió65 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
30g tej17 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
4 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
5g rum12 kcal
A mázhoz
Összesen
686
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
56g feketekávé5 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g rum116 kcal
A mázhoz
Összesen
6858
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
13.7g tojás17 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
2.8g feketekávé0 kcal
-
5g dió33 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
15g tej8 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
12.5g vaj90 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
2.5g rum6 kcal
A mázhoz
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
686
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 357 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4599.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1877 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.5 g
-
Cukor 596 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 394.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2612 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 2568 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
6858
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl rum
A mázhoz
-
3 ek porcukor
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbeszórjuk, és a hideg helyre tesszük.
- A lisztet összekeverjük a darált dióval, meg a sütőporral egy tálban, és félretesszük.
- A tojások fehérjét a csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
- A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd 3 részletben hozzáadjuk a kávét, és alaposan elkeverjük benne.
- Ezután felváltva elkezdjük belekeverni a diós, sütőporos lisztet és a tojások kemény habját.
- Egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és még kb. 25 percig (tűpróbáig) sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, sűrű péppé főzzük, és félreteszük hűlni, de közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, és kisebb adagokban beledolgozzuk a kihűlt tejes pépet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd géppel újra átkeverjük.
- A kihűlt tésztát tálcára tesszük, és egyenletes vastagságban rákenjük a krémet, amivel az oldalait is bevonjuk.
- A porcukrot a kakaóporral, meg a vízzel elkeverjük egy edényben, és kislángon elkezdjük melegíteni, miközben belekeverjük a vajat. Megvárjuk, amíg teljesen összeolvad a massza. Ekkor szabálytalan csíkokban a krém tetejére csurgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 446
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 88500
- Feltöltés dátuma: 2010. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Molnár Erika
10 recept
Fantasztikus ízvilágot képvisel a dió, a kávé, a vanília, a rum és a kakaós máz … A házilag elkészíthető édességek közül az egyik kedvencem!