Angol karácsonyi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maffci
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31g margarin224 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
5 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
3g rum7 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
38g mazsola112 kcal
-
40 kcal
-
40 kcal
-
90 kcal
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
926
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g margarin1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
38g rumaroma0 kcal
-
24g rum55 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
300g mazsola897 kcal
-
322 kcal
-
322 kcal
-
300g aszalt gyümölcsök720 kcal
-
80g sárgabarackdzsem222 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
7414
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
11g margarin79 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.7g rumaroma0 kcal
-
1.1g rum2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
13.2g mazsola40 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
13.2g aszalt gyümölcsök32 kcal
-
3.5g sárgabarackdzsem10 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
Összesen
327
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.3 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
926
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 229.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3726.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1500 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1306.4 g
-
Cukor 972 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 543.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2554 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 2725 micro
-
β-crypt 313 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1729 micro
Összesen
7414
kcal
- 4% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
-
250 g margarin
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
38 ml rumaroma
-
3 ek rum
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 tk fahéj
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
5 db tojás
-
250 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
300 g mazsola
-
100 g kandírozott citromhéj
-
100 g kandírozott narancshéj
-
300 g aszalt gyümölcsök
-
4 ek sárgabarackdzsem
-
2 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
- A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, rummal, rumaromával és a fűszerekkel.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A lisztet vegyítjük a sütőporral, és belekeverjük a masszába.
- Hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
- Kerek, alján kikent formába öntjük a masszát.
- Előmelegítés nélkül tűpróbáig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral.
- Ha megsült, kihűtjük, és a formából kivesszük.
- Felmelegített baracklekvárral megkenjük.
- Ha a lekvár megszilárdult, a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk, ezzel vonjuk be a tortát.
- Marcipánnal, cukorgyönggyel stb. díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17322
- Feltöltés dátuma: 2011. március 01.
Ajánló
Az angolok marcipánnal vonják be a tortát a mázon kívül, de nekem úgy nagyon tömény édes volt, persze ki lehet próbálni úgy is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Maffci
23 recept
Karácsony előtt 3-4 héttel szoktam elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Alufóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.