r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi puding Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Angol karácsonyi puding Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    705 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 1818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat késes darálóban durvára, darabosra vágjuk.
  2. Az olvasztott vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a likőrt, a lisztet, szódabikarbónát, végül a feldarabolt gyümölcsöket és magvakat.
  3. Kis fedeles sütőformába kanalazzuk, hogy a forma 3/4-ig érjen.
  4. A formákat lefedve magas falú tepsibe állítjuk, felöntjük vízzel, hogy az edénykék feléig felérjen.
  5. 120 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1 1/4 óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2901
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol karácsonyi puding Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ma hajnalban láttam a TV-ben elkészíteni két TV-s szakácstól is. Nem sokáig gondolkodtam, hanem amíg a ciabatták sültek, én már kevertem is a tésztát. Egy hihetetlenül gazdag aromájú, illatú édesség, mely évszázadok óta készül az angol konyhákban karácsonyra. Én ezzel egy kicsit megkéstem, de sebaj. Az élvezeti értékéből semmit sem von le. Persze az angolok marhafaggyúval készítik és barna cukorral, de ez így is nagyon finom. Azt nem értettem, hogy miért sütik 3-4 órát, mert nekem ennyi idő alatt is tökéletesre sült. Három tálkával lett ebből a mennyiségből. Mikor megettem egy adagot belőle, fél napig nem is gondoltam ételre, annyira jól lakatott ez a sok finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...