Angol karácsonyi puding Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
68 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
5g cointreau12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
12g xilit28 kcal
-
57g alma27 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
54 kcal
-
120 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
10g dió65 kcal
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
203 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
35g xilit84 kcal
-
170g alma80 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
161 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
30g dió196 kcal
Összesen
1818
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7.4g tönkölybúza liszt25 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
10.5g citrom2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
4.3g xilit10 kcal
-
21g alma10 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
20 kcal
-
18.5g aszalt gyümölcsök44 kcal
-
3.7g mandula22 kcal
-
3.7g dió24 kcal
Összesen
224
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 748.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 115.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 733 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2246 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.8 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 345.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 705 micro
-
β-karotin 2200 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
1818
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
6 dkg tönkölybúza liszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 ek cointreau
-
1 tk fahéj
-
3.5 ek xilit
-
5 dkg kandírozott citromhéj
-
15 dkg aszalt gyümölcsök
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat késes darálóban durvára, darabosra vágjuk.
- Az olvasztott vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a likőrt, a lisztet, szódabikarbónát, végül a feldarabolt gyümölcsöket és magvakat.
- Kis fedeles sütőformába kanalazzuk, hogy a forma 3/4-ig érjen.
- A formákat lefedve magas falú tepsibe állítjuk, felöntjük vízzel, hogy az edénykék feléig felérjen.
- 120 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1 1/4 óra alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2899
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Ma hajnalban láttam a TV-ben elkészíteni két TV-s szakácstól is. Nem sokáig gondolkodtam, hanem amíg a ciabatták sültek, én már kevertem is a tésztát. Egy hihetetlenül gazdag aromájú, illatú édesség, mely évszázadok óta készül az angol konyhákban karácsonyra. Én ezzel egy kicsit megkéstem, de sebaj. Az élvezeti értékéből semmit sem von le. Persze az angolok marhafaggyúval készítik és barna cukorral, de ez így is nagyon finom. Azt nem értettem, hogy miért sütik 3-4 órát, mert nekem ennyi idő alatt is tökéletesre sült. Három tálkával lett ebből a mennyiségből. Mikor megettem egy adagot belőle, fél napig nem is gondoltam ételre, annyira jól lakatott ez a sok finomság.