r
Nosalty Logó

Ananászos-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Ananászos-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 4992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 4992 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Keverjük habosra 4 tojást és a 15 dkg cukrot.
  2. A 12 dkg ananászt pépesítsük meg, és keverjük a tojáshoz.
  3. 25 dkg lisztet és a 10 dkg diót, 2 tk szódabikarbónát keverjük össze, és adjuk a masszához, keverjük simára.
  4. Töltsük a tésztát vajazott, lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.
  5. Közben a krémhez verjük fel keményre a 2,5 dl tejszínt a habfixálóval és 13 dkg cukorral, majd keverjük hozzá a 40 dkg túrót. Kenjük a kihűlt tészta tetejére, és 2-3 órára tegyük a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt olvasszunk meg 10 dkg csokit forró vízfürdő felett, és csorgassuk a megdermedt krémre, és ananászdarabokkal tetszés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27105
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Szeretem az ananászt, de eddig nem találtam olyan egyszerű sütit, amibe fel is tudom használni. Kezembe akadt egy újság, és abban olvastam ezt a receptet, elkészítettem a családnak Valentin napra, és nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...