r
Nosalty Logó

Ananászos-kókuszos piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szilviáá
Ananászos-kókuszos piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

1432
Kalória
13.7g
Fehérje
171.1g
Szénhidrátok
77.6g
Zsír
151.7g
Víz
90g
Koleszterin
3.2g
Rost
118.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Karamellizált ananászhoz

  1. Leszűrjük az ananász levét, majd félretesszük. Az ananász darabokat felkockázzuk.
  2. 1 ek. margarint/vajat rakunk a serpenyőbe, majd belerakjuk az ananász darabokat. 3-4 percig hagyjuk készülni.
  3. Belerakjuk a 4 ek. cukrot is. Addig karamellizáljuk, amíg puha nem lesz az ananász, és a színe meg nem változik.
  4. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

Piskótához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot és olajat, s legvégül a lisztet.
  2. A piskótát formába öntjük, és ráhalmozzuk a karamellizált ananászt és a karamelles szószt.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. 4 dl tejből, vaníliás pudingporból, vaníliás cukorból és 4 ek. kristálycukorból pudingot főzünk, majd hozzáöntjük az ananász levét is.
  2. Felkockázzuk a piskótát. A piskótára krémet öntünk, majd megszórjuk 2 ek. kókuszreszelékkel. Ezt a műveletet 3 körön át folytatjuk.
  3. 3 óra múlva már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×29×6

Egy teljesen más süteménynek indult, de a sütőm úgy döntött, hogy egy hamis somlói lesz belőle. A családnak ízlett, és hamar elfogyott, ez a lényeg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!