Ananászos-kókuszos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szilviáá
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Karamellizált ananászhoz
-
88g ananászkonzerv53 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
30g cukor116 kcal
Piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Krémhez
Tetejére
-
20 kcal
Összesen
1432
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Karamellizált ananászhoz
-
350g ananászkonzerv210 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
120g cukor464 kcal
Piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
200g tej112 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Krémhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g ananászlé106 kcal
Tetejére
-
12g kókuszreszelék79 kcal
Összesen
5713
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Karamellizált ananászhoz
-
15.7g ananászkonzerv9 kcal
-
5.4g margarin39 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
Piskótához
-
4.9g tojás6 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
5.4g margarin39 kcal
-
9g tej5 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
Krémhez
-
18g tej10 kcal
-
8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
9g ananászlé5 kcal
Tetejére
-
0.5g kókuszreszelék4 kcal
Összesen
259
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1432
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 310.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3605.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1307 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 940 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.5 g
-
Cukor 475 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 606.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2131 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 1998 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1575 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
5713
kcal
- 3% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Karamellizált ananászhoz
-
12 dkg cukor
Piskótához
-
2 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
12 dkg margarin
-
2 dl tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
20 dkg finomliszt
Krémhez
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cukor
Tetejére
-
2 ek kókuszreszelék
Elkészítés
Karamellizált ananászhoz
- Leszűrjük az ananász levét, majd félretesszük. Az ananász darabokat felkockázzuk.
- 1 ek. margarint/vajat rakunk a serpenyőbe, majd belerakjuk az ananász darabokat. 3-4 percig hagyjuk készülni.
- Belerakjuk a 4 ek. cukrot is. Addig karamellizáljuk, amíg puha nem lesz az ananász, és a színe meg nem változik.
- Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
Piskótához
- A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot és olajat, s legvégül a lisztet.
- A piskótát formába öntjük, és ráhalmozzuk a karamellizált ananászt és a karamelles szószt.
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Krémhez
- 4 dl tejből, vaníliás pudingporból, vaníliás cukorból és 4 ek. kristálycukorból pudingot főzünk, majd hozzáöntjük az ananász levét is.
- Felkockázzuk a piskótát. A piskótára krémet öntünk, majd megszórjuk 2 ek. kókuszreszelékkel. Ezt a műveletet 3 körön át folytatjuk.
- 3 óra múlva már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40×29×6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2568
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szilviáá
9 recept
Egy teljesen más süteménynek indult, de a sütőm úgy döntött, hogy egy hamis somlói lesz belőle. A családnak ízlett, és hamar elfogyott, ez a lényeg.