r
Nosalty Logó

Ananászos-kókuszos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilviáá
Ananászos-kókuszos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.5 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Karamellizált ananászhoz

  1. Leszűrjük az ananász levét, majd félretesszük. Az ananász darabokat felkockázzuk.
  2. 1 ek. margarint/vajat rakunk a serpenyőbe, majd belerakjuk az ananász darabokat. 3-4 percig hagyjuk készülni.
  3. Belerakjuk a 4 ek. cukrot is. Addig karamellizáljuk, amíg puha nem lesz az ananász, és a színe meg nem változik.
  4. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

Piskótához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot és olajat, s legvégül a lisztet.
  2. A piskótát formába öntjük, és ráhalmozzuk a karamellizált ananászt és a karamelles szószt.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. 4 dl tejből, vaníliás pudingporból, vaníliás cukorból és 4 ek. kristálycukorból pudingot főzünk, majd hozzáöntjük az ananász levét is.
  2. Felkockázzuk a piskótát. A piskótára krémet öntünk, majd megszórjuk 2 ek. kókuszreszelékkel. Ezt a műveletet 3 körön át folytatjuk.
  3. 3 óra múlva már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×29×6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2568
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Egy teljesen más süteménynek indult, de a sütőm úgy döntött, hogy egy hamis somlói lesz belőle. A családnak ízlett, és hamar elfogyott, ez a lényeg.

Hozzávalók

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...