r
Nosalty Logó

Ananász, sült kalács, kókusz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ételművész (Adam Jones)
Ananász, sült kalács, kókusz
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 2822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 5635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 5635 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

  • 100 ml víz (100 g)
  • 3 ml cukorszirup (3 g szuper Neutrose, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)
  • 250 g kókuszkrém (kókuszpüré)
  • 120 ml rum (120 g)
  • 5 ml cukorszirup (5 g Trimolene, itthon nem hozzáférhető stabilizátor/invert cukor. Glükózsziruppal helyettesíthető vagy el is hagyható.)

Elkészítés

Konfitált ananász

  1. Először készítsük el a sorbet-t. Keverjük el a vizet a cukorral és a Neutrose-zal, amíg teljesen fel nem oldódik, majd forraljuk fel. Keverjük bele a Trimolene-t és hagyjuk hűlni egy kicsit. Egy másik edényben keverjük össze az összes hozzávalót, majd elegyítsük a cukorszirupos keverékkel. Tegyük félre és hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, keverjük át és fagyasszuk le.
  2. Az ananászhoz forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a cukrot és a többi hozzávalót. Öntsük rá az ananász kockákra, és hagyjuk a hűtőben állni minimum négy órán keresztül.
  3. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük el teljesen, amíg szép fényes nem lesz. Egy szilikon sütőpapírra halmozzunk nagyjából 1 cm átmérőjű csúcsokat. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, és süssük a sütőben 20 percen keresztül, vagy amíg kívül ropogós, belül puha nem lesz. Ha megsült, hűtsük ki.
  4. A sült kalácshoz szeleteljünk fel egy brióst, majd állítsuk össze a tojáskeveréket, és áztassuk benne a briós szeleteket nagyjából 20 percen keresztül. Áztatás közben forgassuk a szeleteket párszor, hogy a briós teljesen magába szívja a keveréket. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Rácson hűtsük ki, ha elkészült.
  5. A krémhez forraljuk fel a tejet a cukorral. Adjuk hozzá az agar-agart, keverjük el jól. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és melegítsük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a vajat, keverjük el gyorsan, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni. Tegyük egy nyomózsákba, és tegyük a hűtőbe.
  6. A tálaláshoz a sült kalácsot vágjuk kockákra és óvatosan melegítsük át kicsit. Osszuk két felé az ananászkeveréket, majd tegyük mellé a kalácsot, pöttyözzük körbe a kókuszkrémmel, majd tegyünk mellé pár habcsókot. Kiskanállal adagoljunk mellé három halom sorbet-t. A tetejére reszelt lime-ot és thai bazsalikommal tegyünk.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 977
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananász, sült kalács, kókusz
Az ételművész (Adam Jones) 5 recept

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. www.marcuswareingrestaurants.com

Hozzávalók

Konfitált ananász

Sült kalács

Tojáskeverék

Kókuszos habcsók

Kókuszkrém

Kókusz sorbet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...