r
Nosalty Logó

Amerikai ünnepi fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BlackKat73
Amerikai ünnepi fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 765 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8436.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3457 mg
  • Nátrium
    3455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1828.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    4694 micro
  • β-crypt
    963 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 3062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2643 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a paprikákat és a fokhagymát felkockázzuk.
  2. A darált húst, a zabpelyhet és a tojásokat beletesszük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a paprikákat. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzáöntjük a tejet, és jól összedolgozzuk. Közepesen lágy massza lesz belőle. Ha nem, akkor tehetünk még egy kis tejet hozzá.
  3. Kiolajozott jénai tálba helyezzük, és elrendezzük benne egységesen.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt a tetejére, hogy jusson mindenhova.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig sütjük.
  6. Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7333
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BlackKat73 3 recept

Amikor kissé elegem van a hagyományos ételekből, akkor elkezdek keresgélni új ízeket. Ezt konkrétan a tv-ben láttam, ahol az amerikai konyhákba vezetnek be minket, és amerikai háziasszonyok mutatják meg, hogy náluk milyen pl. egy-egy ünnepi menü. Kipróbáltam, és bevált. Nem csak ünnepeken. Igaz az eredeti receptben van sós keksz is, de én azt sehol sem kaptam. Így ki is hagytam belőle, de semmit nem vesztettem vele.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...