Almával sült kacsacomb burgonyalángossal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az almával sült kacsacombhoz
A burgonyalángoshoz
-
63g burgonya36 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
38g tej21 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A tálaláshoz
-
75g savanyú káposzta14 kcal
Összesen
1906
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az almával sült kacsacombhoz
A burgonyalángoshoz
-
250g burgonya144 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A tálaláshoz
-
300g savanyú káposzta57 kcal
Összesen
7618
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az almával sült kacsacombhoz
A burgonyalángoshoz
-
7.1g burgonya4 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.3g disznózsír3 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g napraforgó olaj64 kcal
A tálaláshoz
-
8.6g savanyú káposzta2 kcal
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 425.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
1906
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.8 g
Zsír
-
Összesen 617.5 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 286 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 141 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5738 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 2704 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.2 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1700.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 275 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 486 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 509 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1452 micro
Összesen
7618
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Az almával sült kacsacombhoz
A burgonyalángoshoz
-
2 dkg élesztő
-
1 db tojás
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
30 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
Az almával sült kacsacombhoz
- A megtisztított és szárazra törölt kacsacombokat mindkét oldalukon megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, megszórjuk szárított kakukkfűvel, és egy fedeles edénybe rakjuk. (A befűszerezett kacsacombokat először megpároljuk, majd utána sütjük, ezért célszerű olyan fedeles edényben készíteni, amely a tűzhely felső részén és sütőben is használható.)
- Kevés (1-2 dl) vizet adunk a kacsacombokhoz és fedő alatt, közepes lángon 1 órán át pároljuk, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk.
- Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, nagyobb gerezdekre vágjuk és a párolt kacsacombok közé tesszük. Ekkor ismét lefedjük az edényt és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tovább a kacsahúst 30 percig.
- Ezt követően levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük az almás kacsacombokat.
- A burgonyalángoshoz a langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 3-5 percig pihentetjük.
- A főtt tört burgonyát, a lisztet, a tojást, a zsiradékot és a sót egy tálba tesszük és hozzáadjuk az élesztős tejet, és lágyabb kelt tésztává dagasztjuk. (Ha túl lágy, vagy ragad a tészta, akkor lisztet, ha túl kemény, akkor langyos tejet adjunk hozzá.)
- A tésztát letakarjuk és 1 óra hosszat, langyos helyen kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 10 perc pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és akkora háromszögekre vágjuk, hogy a kacsacombok ráférjenek. Ismét letakarjuk a tésztát, és 20-30 percig kelesztjük a háromszög alakú lángosokat, majd forró olajban, közepes tűzön mind két oldalukat pirosra sütjük. (Kerek lángosokat is készíthetünk, ekkor a tésztát nagyobb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd a kelesztés után nyújtsuk lángossá és így süssük ki.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 95
- Össznézettség: 76348
- Feltöltés dátuma: 2010. november 21.
Ajánló
A kacsacombot úgy tálalhatjuk, hogy a lángosra halmozzuk a savanyú káposztát, arra tesszük a kacsacombot, a combra pedig a párolt almagerezdeket. Az étel libacombból is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A novemberi jeles névnapok megünneplésére készülhetünk ezzel a remek fogással. Az almával sült kacsacomb egyszerűen összeállítható, a sütéséhez azonban hosszabb időre van szükség. Amíg a kacsacomb sül, a kelt tésztás burgonyalángos is elkészíthető, amelyen tálaljuk.(Fázisfotók itt láthatóak.)