Almás-zabos kovászos csiga
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
9g kovász17 kcal
-
23g finomliszt83 kcal
-
45 kcal
-
3g sikér10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
7g főzőtejszín10 kcal
-
9g vaj65 kcal
Töltelék
-
9g alma4 kcal
-
11g víz0 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g mazsola7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g zabpehely5 kcal
-
5 kcal
Összeállítás
-
2g repceolaj16 kcal
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
100g kovász182 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
498 kcal
-
30g sikér111 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
85g víz0 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
100g vaj717 kcal
Töltelék
-
100g alma47 kcal
-
125g víz0 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
15g zabpehely57 kcal
-
57 kcal
Összeállítás
-
20g repceolaj177 kcal
Összesen
2937
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
8.9g kovász16 kcal
-
22.2g finomliszt81 kcal
-
13.3g teljes kiőrlésű liszt44 kcal
-
2.7g sikér10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.3g édesítőszer0 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
7.1g főzőtejszín9 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
Töltelék
-
8.9g alma4 kcal
-
11.1g víz0 kcal
-
0.9g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.2g mazsola7 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
1.3g zabpehely5 kcal
-
1.3g kukoricakeményítő5 kcal
Összeállítás
-
1.8g repceolaj16 kcal
Összesen
261
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2703.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
2937
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
250 g finomliszt
-
150 g teljes kiőrlésű liszt
-
30 g sikér
-
2 g só
-
85 g víz
-
80 g főzőtejszín
Töltelék
-
125 g víz
-
2 kávéskanál fahéj
-
25 g mazsola
-
1 teáskanál citromlé
-
15 g zabpehely
-
15 g kukoricakeményítő
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- Készítsük elő a tésztát a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/kenyer-jellegu-kovaszos-teszta-elokeszitese" target="_blank">„Kenyér jellegű kovászos tészta előkészítése”</a> receptben leírtak alapján.
Töltelék
- Míg a tészta kel, készítsük el a tölteléket.
- Az almát héjától reszeljük le, vagy vágjuk apróra késes aprítóval. Főzzük össze 10 perc alatt a többi hozzávalóval. (A keményítő kivételével, azt csak az utolsó két percben adjuk hozzá.) Majd hagyjuk kihűlni.
- Közben kezdjük előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy üres edényt is.
Összeállítás
- A harmadik hajtogatás után letakarva pihentessük a tésztát még tíz percet a deszkán, majd vágjuk két darabba. Nyújtsuk ki mindkettőt vékonyra, kb. 30*20 centis téglalappá.
- Kenjük meg a téglalapokat vékonyan olajjal, majd a töltelékkel, minden oldalon kihagyva másfél centit.
- Tekerjük fel a téglalapokat az egyik rövidebb oldal felől, szorosan, a végén vizezzük be enyhén töltelék nélküli tésztavéget, így nem fog elválni sütés közben.
- Kenjük meg vékonyan olajjal a tekercseket kívülről, így ha összeérnek a tepsiben is, egyszerű lesz őket elválasztani a végén, majd vágjuk fel a tekercseket ujjnyi vastagra. Emeljük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire, és letakarva kelesszük még őket 10-20 percig.
- Öntsünk vizet a sütőben lévő edénybe, és spricceljük le vízzel a csigákat, majd mehetnek a sütőbe. Süssük őket készre kb. 30 perc alatt, majd szedjük őket rácsra, és letakarva hagyjuk őket kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40*30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2319
- Feltöltés dátuma: 2016. június 19.
Ajánló
A tészta összeállításához itt találjátok a segítséget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Gyakran készítek kakaós csigát, keresve a tökéletes receptet, de ugyanaz a töltelék már kezdett kicsit unalmassá válni. Pizzás csiga nemrég készült, így ezúttal gondoltam, kipróbálom almával és zabbal. Nem bántam meg, nagyon finom lett. 22 darab lett belőle, darabja 120 kalória, 4 g fehérje, 18 ch, 3 zsír. 100 grammja 256 kalória, 8 zsír, 39 ch, 7 zsír.