r
Nosalty Logó

Almás-túrós habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 1687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 6746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1022.5 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe egy kis mélyedést csinálunk, beleszórjuk a szárított élesztőt, 1 ek porcukrot és a langyos tejet.
  2. Amikor az élesztő megkelt, akkor beleütjük a tojást, hozzáadjuk a maradék porcukrot és az olvasztott vajat. Kézi mixerrel simává keverjük. 10 percre kelni tesszük.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, belerakjuk egy lábasba, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és megpároljuk. Akkor jó, amikor a levét már teljesen elfőtte.
  4. A túrót egy másik tálban összekeverjük a két tojássárgájával, a porcukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral és két kanál tejföllel. Az elektromos habverővel jó habosra kavarjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, egy közepes tepsibe tesszük, megszórjuk darált háztartási keksszel, rásimítjuk az almás tölteléket, befedjük a másik kinyújtott lappal, erre is szórunk a darált kekszből, rátesszük a túrós tölteléket és gázsütő 4. fokozaton 35 percig sütjük.
  6. Amikor kisült, a két tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral és 1 ek citromlével kemény habot verünk. Ezt egy nylon zacskóba tesszük, a végére pici lyukat vágunk, és ezzel a habbal bevonjuk a sütit.
  7. Még 2 percre visszatesszük a sütőbe, hogy megszáradjon a hab a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6869
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény saját ötlet alapján készült.

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...