Almás-tőzegáfonyás-mandulás káposztasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
188g káposzta38 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
100g alma47 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
19g tőzegáfonya9 kcal
-
19g mandulapehely111 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
19g majonéz100 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
393
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
750g káposzta150 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
400g alma187 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
75g tőzegáfonya35 kcal
-
75g mandulapehely443 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
75g majonéz401 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1570
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
34.7g káposzta7 kcal
-
9.3g sárgarépa3 kcal
-
18.5g alma9 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
17g újhagyma3 kcal
-
3.5g tőzegáfonya2 kcal
-
3.5g mandulapehely20 kcal
-
9.3g görög joghurt10 kcal
-
3.5g majonéz19 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 325.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1597 micro
-
β-karotin 4112 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
393
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2496.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.1 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1302.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 948 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6387 micro
-
β-karotin 16448 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3321 micro
Összesen
1570
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 296 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
200 g sárgarépa
-
1 ek citromlé
-
4 db újhagyma
-
75 g mandulapehely
-
200 g görög joghurt
-
75 g majonéz
-
2 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk. A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. Az almát megmossuk, majd gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk. Az újhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet egy nagyobb edénybe tesszük.
- A káposztához adjuk a mandulát és a tőzegáfonyát.
- A joghurtot simára kavarjuk a majonézzel, és ecettel. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget a salátára öntjük, jól összekavarjuk és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 467
- Feltöltés dátuma: 2016. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, krémes saláta, amely köretként nagyon jól illik rántott húsokhoz, vagy grillezett húsokhoz.