r
Nosalty Logó

Almás-szilvás pite pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-szilvás pite pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 5146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 5146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztalaphoz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a feldarabolt margarint, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen. A lapot megszúrkáljuk villával, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A töltelékhez a szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. Vágott felükkel lefelé a tésztára helyezzük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és meglocsoljuk citromlével. Ezeket is a tésztára rakjuk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat felverjük a cukorral, és a citromeszenciával vagy aromával. A tejszínt összekeverjük a túróval, és a pudingporral, és ezt a tojásokhoz keverjük.
  4. A túrós krémet a gyümölcsre öntjük, és elsimítjuk, és megsütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.
  5. Kislángon felmelegítjük a lekvárt, és átszűrjük. Ecsettel a sütemény tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4295
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, ezt készítettem. Szüleimnél bőven termő almafa van, sok almásat kell sütni!:)

Hozzávalók

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...