Almás - szilvalekváros puffancs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
5 kcal
-
9g margarin63 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
18 kcal
A töltelékhez
-
63g alma29 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
25g szilvalekvár39 kcal
A fahéjas szilvadzsemhez
Összesen
937
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
15g friss élesztő16 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
19 kcal
-
35g margarin251 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
-
250g alma117 kcal
-
19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
A fahéjas szilvadzsemhez
Összesen
3741
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.5g margarin10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A töltelékhez
-
10.4g alma5 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4.2g szilvalekvár6 kcal
A fahéjas szilvadzsemhez
Összesen
157
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.3 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 308.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
937
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1440.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 801.3 g
-
Cukor 545 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1232.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2435 micro
-
β-crypt 426 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
3741
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dkg friss élesztő
-
3 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
1 nagy db alma
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
3 csepp citromlé
A fahéjas szilvadzsemhez
Elkészítés
A tésztához
- Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, csepegtetünk rá pár csepp citromlevet, összekeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
- Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- Miután felhabosodott, a tészta többi hozzávalójával puha tésztát gyúrunk belőle.
- Langyos helyen 15 percet kelesztjük.
- Ezután 8 egyforma gombócra osztjuk, és a gombócokat egyenként a tenyerünkben kilapítjuk, majd a közepére teszünk egy teáskanálnyi lekvárt, és egy púpos teáskanálnyit a fűszerezett almából.
- Gombócokat formálunk belőlük és a muffinpapírral kibélelt muffintepsi mélyedéseibe helyezzük őket.
- Tetejüket megkenjük étolajjal, és kb. 10 percet hagyjuk még kelni őket.
- Sütőben pirosra sütjük.
- Mikor langyosra hűlt, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6826
- Feltöltés dátuma: 2011. október 09.
Ajánló
A fahéjas szilvadzsem helyett rakhatunk bele sima szilvalekvárt is (vagy aszalt vörösáfonyát, ha éppen van otthon). Süthetjük simán sütőlapon/tepsiben is, nem muszáj muffintepsiben, viszont így nem deformálódnak el, szép egyformák lesznek. Ebből a mennyiségből 8 darab lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Ez a kedvenc őszi süteményem: puha kelt tészta, illatos (legjobb, ha még langyos) fahéjas sült almával... Eredetileg aszalt vörösáfonyával és almával szoktam sütni, de most nem volt itthon, ezért fahéjas szilvadzsemet tettem bele az alma mellé, ezzel is legalább annyira jó lett!