Almás-sajtos csirkemell hagymás krumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
133g alma62 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
60g snidling18 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
Összesen
1217
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g alma187 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A körethez
-
600g burgonya347 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
3650
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
10.6g csirkemellfilé13 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.9g alma9 kcal
-
7.1g füstölt sajt23 kcal
-
71 kcal
A körethez
-
28.3g burgonya16 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.5g snidling3 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
2.4g füstölt szalonna15 kcal
Összesen
172
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 416.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1616 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1217
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 275.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2380 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1249 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 412 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4848 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
3650
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db alma
-
15 dkg füstölt sajt
-
2 dl napraforgó olaj
A körethez
-
60 dkg burgonya
-
2 dl főzőtejszín
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor snidling
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemell-szeleteket sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztbe forgatjuk és serpenyőben forró olajban elősütjük.
- Az almák magházát kiszedjük, meghámozzuk ésszeletekre vágjuk.
- Az elősütötthússzeleteket tepsibe rakjuk, befedjük almaszelettel és sajttal (vehemencia szerint reszelttel vagy szeletelttel). Az olajat amiben sült, aláöntjük.
- A körethez nagyobb krumplikat választunk, pucolás után nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, hozzányomjuk a fokhagymát, belekeverjük a tejszínt. Végül apróra vágott snidlinget és rozmaringotadunk hozzá.
- A megpucolt hagymát lereszeljük karikára vagy vékonyra vágjuk és a kiolajozott tepsi alján egyenletesen elosztjuk. Erre jöhet a tejszínes-krumplis keverék.
- Az apró füstölt szalonna kockákat rászórjuk a tetejére ésmehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe mindkét tepsi.
- Mivel a krumpli reszelt, hamar elkészül, kb. 20 perc alatt. A husis tepsit addig tartsuk benn, míg szép aranybarna lesz a sajt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 359
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 33362
- Feltöltés dátuma: 2012. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Ősz van. Almaszezon van. Az alma jól megy a húsokhoz, sajttal meg pláne. Kevés az idő, így jutott eszembe, hogy reszelem a krumplit, így hamarabb megsül. Eredetileg háromhagymás krumplinak neveztem el, de valaki kijavította. A három hagyma: vöröshagyma, fokhagyma, és snidling.