r
Nosalty Logó

Almás rizskuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
andilla
Almás rizskuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Elkészítés

A rizskuglófhoz

  1. A rizst a cukrokkal ízesített tejben megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni.
  2. A kuglófformát kivajazzuk, zsemlemorzsával kiszórjuk.
  3. A maradék vajat 3 dkg cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük, majd belekeverjük a kihűlt rizst.
  4. 7 dkg cukorral felverjük a tojásfehérjéket, és ezt is összeforgatjuk a rizses masszával.
  5. Felét a formába öntjük, majd az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  6. A vízbe (vagy rumba) áztatott mazsolát hozzáadjuk az almához, fahéjjal (ízlés szerint cukorral) ízesítjük, és a rizs tetejére egyenletesen elterítjük.
  7. A maradék masszát rásimítjuk, majd (nem légkeveréses sütőben 180°C-on) megsütjük.
  8. A vaníliás sodóhoz forraljuk fel a tejet. A tojássárgákat a cukrokkal keverjük ki, majd egy kevés forró tejjel keverjük össze, és apránként adjuk a forró tejhez. (Azért, hogy nehogy összecsomósodjon!)
  9. Tálaláskor még melegen tálra borítjuk, olvaszott csokoládéval és puffasztott rizzsel díszíthetjük, sodót kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5083
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
andilla 8 recept

Könnyű, finom édesség, és nincs vele sok baj. A díszítésnél meg szoktam kenni a kuglóf oldalát lekvárral, és úgy tapasztom rá a puffasztott rizst, majd ezután érdemes csokival lecsurgatni. A sütési idő lehet kicsit hosszabb, hogy biztosan kijöjjön a formából.

Hozzávalók

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...