r
Nosalty Logó

Almás pite Smaragd konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Almás pite Smaragd konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

757
Kalória
13.6g
Fehérje
152.1g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
322.7g
Víz
97.1g
Koleszterin
10.7g
Rost
66.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.6 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    1936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Egy tálba szitájuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, citromhéjt, 2 tojást, zsírt és a cukros-vizes tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, és pihenni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk. Vékonyan kizsírozzuk a tepsit. Meglisztezett sodródeszkán kinyújtjuk a tepsink formájára, és a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük.
  3. Megszurkáljuk villával a tésztát. Megkenjük a lekvár fél adagjával, és ráhalmozzuk az almát. A megmaradt másik fél adag lekvárt rákanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráborítjuk töltelékre. Megszurkáljuk villával, és egész felvert tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd 30 percig 180 fokon pirosra sütjük (sütőtől függően). Tepsiben hagyjuk kihűlni, és hidegen felkockázva tálaljuk. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral.

töltelék

  1. Alaposan megmosott almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, porcukrot, és fazékba téve kiforraljuk a levét.
  2. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citrom és narancs héját. Hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Illatozó almákból készült ez a pite. Beárasztotta az egész lakást. Nagyon ízlett a családnak. El is fogyott mind.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!