r
Nosalty Logó

Almás pite Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Almás pite Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.6 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Egy tálba szitájuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, citromhéjt, 2 tojást, zsírt és a cukros-vizes tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, és pihenni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk. Vékonyan kizsírozzuk a tepsit. Meglisztezett sodródeszkán kinyújtjuk a tepsink formájára, és a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük.
  3. Megszurkáljuk villával a tésztát. Megkenjük a lekvár fél adagjával, és ráhalmozzuk az almát. A megmaradt másik fél adag lekvárt rákanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráborítjuk töltelékre. Megszurkáljuk villával, és egész felvert tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd 30 percig 180 fokon pirosra sütjük (sütőtől függően). Tepsiben hagyjuk kihűlni, és hidegen felkockázva tálaljuk. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral.

töltelék

  1. Alaposan megmosott almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, porcukrot, és fazékba téve kiforraljuk a levét.
  2. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citrom és narancs héját. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4404
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Illatozó almákból készült ez a pite. Beárasztotta az egész lakást. Nagyon ízlett a családnak. El is fogyott mind.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...