Almás pite Smaragd konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
töltelék
-
333g alma156 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
139 kcal
Összesen
757
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
töltelék
-
2000g alma936 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Összesen
4543
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
3g tej2 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
töltelék
-
60.2g alma28 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
25 kcal
Összesen
135
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 322.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
757
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2551.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 912.6 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1936.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 216 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1345 micro
Összesen
4543
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
tészta
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
1 dl víz
-
3 ek sertészsír
-
3 ek porcukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
töltelék
-
2 kg alma
-
3 ek porcukor
-
2 teáskanál fahéj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
300 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
tészta
- Egy tálba szitájuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, citromhéjt, 2 tojást, zsírt és a cukros-vizes tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, és pihenni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
- A tésztát kétfelé osztjuk. Vékonyan kizsírozzuk a tepsit. Meglisztezett sodródeszkán kinyújtjuk a tepsink formájára, és a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük.
- Megszurkáljuk villával a tésztát. Megkenjük a lekvár fél adagjával, és ráhalmozzuk az almát. A megmaradt másik fél adag lekvárt rákanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráborítjuk töltelékre. Megszurkáljuk villával, és egész felvert tojással megkenjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd 30 percig 180 fokon pirosra sütjük (sütőtől függően). Tepsiben hagyjuk kihűlni, és hidegen felkockázva tálaljuk. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral.
töltelék
- Alaposan megmosott almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, porcukrot, és fazékba téve kiforraljuk a levét.
- Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citrom és narancs héját. Hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4404
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Illatozó almákból készült ez a pite. Beárasztotta az egész lakást. Nagyon ízlett a családnak. El is fogyott mind.