r
Nosalty Logó

Almás pite Saza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Almás pite Saza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 289 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 3462 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük az alma tölteléket. Az almákat meghámozzuk, félbe vagy negyedekre daraboljuk, és megtisztítjuk a magháztól. Lereszeljük, a levét alaposan kicsavarjuk, majd 4 kanál cukorral, egy fél citrom levével és 2 teáskanál fahéjjal fedő alatt kissé megpároljuk.
  2. Amíg az alma hűl, elkészítjük a lapokat. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük egy kanál cukorral és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  3. A lisztet, cukrot, sertészsírt és a sütőport összekeverjük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd a tejföl hozzáadásával a tésztává gyúrjuk. Akkor jó, ha szép sima és kissé ruganyos. Ha ragadna a tésztánk, pici liszttel segíthetünk a problémán.
  4. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és a tepsi nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk őket. A lapok egész vékonyak lesznek, de sütés közben majd feljönnek.
  5. Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és az egyik lapot belehelyezzük. Megkenjük baracklekvárral, majd az alma töltelékkel. A másik lapot a tetejére rakjuk, és villával jól megszurkáljuk. A felvert tojással vastagon lekenjük.
  6. Közepes lángon addig sütjük, míg a teteje mindenhol aranybarna nem lesz (kb. 30 perc). Langyosan már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4592
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb (nálunk nem is lenne ideje kihűlni), de hidegen is isteni. Dobozban vagy a tepsiben -egy konyhakendő alatt- napokig puha marad. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám számos almás pite receptet kipróbált, míg végül ráakadt erre. Azóta csak ezt készíti, és szerintem is ez a legfinomabb. Puha tészta, kissé savanykás almatöltelék sok fahéjjal... remélem, másoknak is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...