r
Nosalty Logó

Almás pite Kynga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite Kynga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5340 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811.4 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 6672 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a cukrot. Ezután a tojással összegyúrjuk. Morzsalékos és nehezen áll össze. Ha kell, egy-két ek tejföllel segítünk, hogy összeálljon.
  2. Két részre vesszük. Az asztalra vastagabb fajta folpack fóliát terítünk, meglisztezzük, és ezen nyújtjuk ki a tésztalapokat. Vigyázni kell, hogy ne ragadjon a fóliához, mindig picit lisztezzük.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, ha kell, késsel levágjuk a kilógó széleket, és a hiányzó helyekre tapasztjuk.
  4. A tölteléket rátesszük, szépen sorjában. A tésztát először nagyon vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd darált dióval is (dejó vagy búzacsíra is finom). Erre rétegezzük az almát. Meghintjük fahéjjal, rászórunkk 3 ek cukrot, meghintjük darált dióval is bőven. Erre borítjuk a másik tésztalapot.
  5. Ekkor kézzel lelapogatjuk, kicsit tömörítjük, villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz távozhasson a töltelékből, és a sütőbe toljuk.
  6. Kb 30 perc alatt sül meg. Ez a mennyiség egy nagy gáztepsire elegendő.
  7. Ha kész, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, de még langyosan szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8696
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mamám féle zsírral készült almás pitét szeretem legjobban! Tölteléket bárhogyan lehet változtatni, mindenképpen finom lesz. Én mondjuk nem annyira szeretem a sok almát benne (hiába almás pite), ennek az adagnak akár a dupláját is bele lehet tenni - ki hogyan szereti! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...