Almás pite Jacqueline konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
10g vaj75 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A töltelékhez
-
33g tej19 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
100g alma47 kcal
-
19 kcal
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A töltelékhez
-
400g tej224 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
222 kcal
Összesen
4187
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
5g vaj36 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
4g mandula24 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
A töltelékhez
-
16.1g tej9 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
48.3g alma23 kcal
-
3.2g sárgabaracklekvár9 kcal
Összesen
170
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75 g
Zsír
-
Összesen 186.4 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3097.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 956 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 1220 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.3 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 1139 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
4187
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg vaj
-
7 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk narancshéj
-
10 dkg mandula
-
15 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
4 dl tej
-
1 dl fehérbor
-
3 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk narancshéj
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 db alma
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- Alaposan keverjük össze a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, s miután összeállt, nyomkodjuk bele szilikonos sütőformába, vagy olajjal vékonyan megkent kerámia tortaformába (sütőpapírral bélelt fém tortaforma is megfelelő), kb. 2 centis peremet hagyva.
- Amíg a krém készül, a tésztát tegyük a hűtőbe.
- Nagyobbacska tejforraló edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgát és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni.
- A tölteléket simítsuk el a tésztán.
- Fogjuk az almákat, és anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, hámozó késsel óvatosan kezdjük el körkörösen 'hámozni'. Nem baj, ha az almacsíkok el-eltöredeznek (próbáljuk azért ügyesen hámozni), a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük az almaszeleteket, rózsafejeket formáljunk belőlük, lásd fotó.
- A 'rózsákat' felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben süssük 180 Celsius-fokon, amíg az almarózsák aranybarnák nem lesznek.
- Hidegen tálalható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2545
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Töltelékként vaníliás puding is használható.