Almás napsugár kalácskák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
3 kcal
-
31g tej18 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
3g méz10 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
150g alma70 kcal
-
5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g törökmogyoró16 kcal
Tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g tej0 kcal
Összesen
442
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g méz76 kcal
-
2g só0 kcal
Töltelékhez
-
1200g alma562 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
Tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
3516
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztához
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
11.3g tej6 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.3g margarin16 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
0.1g só0 kcal
Töltelékhez
-
54g alma25 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g törökmogyoró6 kcal
Tetejére
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.2g tej0 kcal
Összesen
157
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
442
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2956.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.8 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
3516
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
157
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
5 dkg margarin
-
1 ek méz
-
0.5 kávéskanál só
Töltelékhez
-
6 közepes db alma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
Tetejére
-
1 db tojássárgája
-
0.5 ek tej
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint, a mézet és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk.
- Csinos kis bucikat formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, és a széleit a közepe felé húzzuk, majd fejjel lefelé letesszük.
- Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
Töltelékhez
- Addig elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kicsavarjuk. A levére nem lesz szükségünk.
- A reszelt almát ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a mogyorót. Jól összekeverjük.
- Egy golyót kb. 2 mm vastag téglalapra nyújtunk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
- A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek almás tölteléket, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta.
- A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
- Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége.
- A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy csíkok végei alulra kerüljenek.
- A kalács két végét összedugjuk. (A biztonság kedvéért én fejre fordítottam, és a csíkok végét a tészta széléhez csíptem.)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni.
Tetejére
- Lekenjük 1 tojássárgája és 1 tk tej keverékével.
- Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38×30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 716
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 42830
- Feltöltés dátuma: 2014. február 25.
Ajánló
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Andi80_
380 recept
Minden alkalommal úgy gondolom, hogy az épp elkészített kalács a legnagyobb szerelmem. Aztán jön a következő, és bebizonyosodik, hogy tévedtem. Így volt ez most is, amikor megláttam ezt a kalácsot egy ázsiai blogon. Természetesen saját recepttel, és egy kis almás töltelékkel sütöttem meg. Nekem a napocskához hasonlít a legjobban, ezért is adtam neki ezt a nevet. A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.