r
Nosalty Logó

Almás-meggyes morzsapite

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Almás-meggyes morzsapite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

765
Kalória
11.2g
Fehérje
111.1g
Szénhidrátok
33g
Zsír
146.8g
Víz
83.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
57.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 4586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5108.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.6 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    880.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 4586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat jól elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Hozzákeverjük a búzadarát, majd a sütőporral összeszitált lisztet. Ragacsos, puha tésztát fogunk kapni.
  2. Egy pitesütő tálat (24 cm-es kör) kivajazunk és kezünkkel belenyomkodjuk a puha tésztát. Ügyeljünk arra, hogy kb. egy centiméteres magas széle legyen. Félre tesszük.

Töltelék

  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a levet. Egy tálba tesszük és hozzáadjuk a lecsepegtetett félbevágott meggyet (én most mirelit meggyet használtam, amit előzőleg, szobahőmérsékleten kiolvasztottam). Hozzákeverjük a zsemlemorzsát és a fahéjjal összekevert cukrot. Ezt egyenletesen elosztjuk a tésztán.

Morzsa

  1. A diót összekeverjük a cukrokkal és hozzákeverjük a lágy vajat. Ezután beledolgozzuk a lisztet úgy, hogy morzsa állagot kapjunk.
  2. A morzsát egyenletesen elosztjuk a töltelék tetején.
  3. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45 – 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Teljesen hidegre hűtjük és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Elkészítéskor mindenki a saját sütőjének teljesítményét figyelembe véve járjon el!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!